Fans willen ontslag producente 'Star Wars'-films: krijgen ze nu hun zin?

Fans willen ontslag producente 'Star Wars'-films: krijgen ze nu hun zin?

Haar vervanger zou al klaar staan.

Na de overname van Lucasfilm door Disney werd producente Kathleen Kennedy aangetrokken om de Star Wars-reeks in goede banen te leiden. Een job die haar niet altijd in dank werd afgenomen. Gooit ze nu toch de handdoek in de ring?

We schreven al eerder over de onzekerheden rond toekomst van de Star Wars-reeks in 2022. Kathleen Kennedy leidt nu de release van The Rise Of Skywalker in goede banen, maar ze bekende dat ze nog geen concrete plannen heeft als de reeks na een pauze terugkomt. Volgens The Hollywood Reporter is dat niet de enige onzekerheid: staat Kennedy in 2022 nog wel aan het roer? Haar contract loopt nog tot 2021, en het is mogelijk dat Disney haar daarna aan de kant schuift.

Bekijk de afbeelding

Kennedy eruit, Favreau erin?
Volgens bronnen die THR sprak, heeft Kennedy al wel een regisseur op het oog voor de film in 2022, maar het zou niet gaan om de geplande trilogie van Rian Johnson. Er wordt hierover nog geen aankondiging verwacht vóór januari. Kennedy's plannen zijn ook om een aantal Lucasfilm-medewerkers een belangrijke rol te geven, en om Kevin Feige juist een minimale opdracht toe te kennen.

Zijzelf zou dan met opgeheven hoofd Lucasfilm kunnen verlaten. Haar taak was om de Skywalker-saga te beëindigen, en ze heeft de toekomst dan verzekerd. Ze zou ook kunnen blijven, of Disney kan iets heel anders doen. Het zou dan Jon Favreau zijn die meer te zeggen krijgt binnen het Star Wars-team, en hij zou dan nauwer gaan samenwerken met Kevin Feige, die dan meer ruimte krijgt voor zijn Star Wars-films.

Een Disney-man
Favreau kennen we als bedenker van de nieuwe Disney+reeks The Mandalorian, en is dus bekend met het Star Wars--universum. Verder is hij als regisseur, uitvoerend producent en acteur van een aantal MCU-films geen onbekende voor Kevin Feige. Maar de belangrijkste troef: hij is een Disney-man. Met The Jungle Book en The Lion King is hij een makkelijkere keuze voor Disney-baas Bob Iger dan Kathleen Kennedy. Kennedy werd persoonlijk aangesteld door George Lucas, en was dus niet Disney's keuze.

THR stelt dat Iger liever zijn eigen mensen kiest dan nog langer opgescheept te zitten met Kathleen Kennedy. Maar aan de andere kant is er inderdaad nog niets zeker: Disney kan ervoor kiezen om Kennedy's contract niet te hernieuwen, maar ze kan ook gewoon blijven zitten. Dat Favreau een grotere rol krijgt, noemt THR "waarschijnlijk". Kevin Feiges agenda zit nog altijd bomvol, dus ook daar zijn er geen zekerheden. Wordt vervolgd...

NieuwsFilm

meest populair