Algemeen

Fans willen ontslag producente 'Star Wars'-films: krijgen ze nu hun zin?

Haar vervanger zou al klaar staan.

door Corneel Vanfleteren om 17:34 in Algemeen
Na de overname van Lucasfilm door Disney werd producente Kathleen Kennedy aangetrokken om de Star Wars-reeks in goede banen te leiden. Een job die haar niet altijd in dank werd afgenomen. Gooit ze nu toch de handdoek in de ring?

We schreven al eerder over de onzekerheden rond toekomst van de Star Wars-reeks in 2022. Kathleen Kennedy leidt nu de release van The Rise Of Skywalker in goede banen, maar ze bekende dat ze nog geen concrete plannen heeft als de reeks na een pauze terugkomt. Volgens The Hollywood Reporter is dat niet de enige onzekerheid: staat Kennedy in 2022 nog wel aan het roer? Haar contract loopt nog tot 2021, en het is mogelijk dat Disney haar daarna aan de kant schuift.Kennedy eruit, Favreau erin?
Volgens bronnen die THR sprak, heeft Kennedy al wel een regisseur op het oog voor de film in 2022, maar het zou niet gaan om de geplande trilogie van Rian Johnson. Er wordt hierover nog geen aankondiging verwacht vóór januari. Kennedy's plannen zijn ook om een aantal Lucasfilm-medewerkers een belangrijke rol te geven, en om Kevin Feige juist een minimale opdracht toe te kennen.

Zijzelf zou dan met opgeheven hoofd Lucasfilm kunnen verlaten. Haar taak was om de Skywalker-saga te beëindigen, en ze heeft de toekomst dan verzekerd. Ze zou ook kunnen blijven, of Disney kan iets heel anders doen. Het zou dan Jon Favreau zijn die meer te zeggen krijgt binnen het Star Wars-team, en hij zou dan nauwer gaan samenwerken met Kevin Feige, die dan meer ruimte krijgt voor zijn Star Wars-films.

Een Disney-man
Favreau kennen we als bedenker van de nieuwe Disney+reeks The Mandalorian, en is dus bekend met het Star Wars--universum. Verder is hij als regisseur, uitvoerend producent en acteur van een aantal MCU-films geen onbekende voor Kevin Feige. Maar de belangrijkste troef: hij is een Disney-man. Met The Jungle Book en The Lion King is hij een makkelijkere keuze voor Disney-baas Bob Iger dan Kathleen Kennedy. Kennedy werd persoonlijk aangesteld door George Lucas, en was dus niet Disney's keuze.

THR stelt dat Iger liever zijn eigen mensen kiest dan nog langer opgescheept te zitten met Kathleen Kennedy. Maar aan de andere kant is er inderdaad nog niets zeker: Disney kan ervoor kiezen om Kennedy's contract niet te hernieuwen, maar ze kan ook gewoon blijven zitten. Dat Favreau een grotere rol krijgt, noemt THR "waarschijnlijk". Kevin Feiges agenda zit nog altijd bomvol, dus ook daar zijn er geen zekerheden. Wordt vervolgd...

33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

moviethomthomas

Avatar

Wat mij betreft mag Dave Filoni het wel voor het zeggen hebben daar

Boer

Avatar

Als Bob Iger aan het roer komt, gaat het alleen maar Disneyficeren. Wat mij betreft was het goed dat Rian Johnson zoveel creatieve vrijheid kreeg, maar slecht dat er van tevoren geen overkoepelend verhaal voor een trilogie geschreven was.

Boer

Avatar

Misschien Peter Jackson een Star Wars trilogie laten maken?

bigmichiel

Avatar

Kathleen Kennedy is dé reden waarom Star Wars momenteel zo'n enorme bende is omdat ze iedere regisseur maar zn ding heeft laten doen en niet de franchise als belangrijkste zag. Je kunt geen trilogy maken wanneer iedere film een totaal andere richting in gaat. Hoe sneller ze weg is, hoe beter voor de rest.

Popcultuurfreak

Avatar

Kennedy had weinig overzicht of plannen om mee te beginnen. George Lucas koos de verkeerde persoon voor zijn legacy.
Tot nu toe is de Mandalorian fantastisch. Voelt ook helemaal aan als old school Star Wars, zonder verhaallijnen te herhalen.
John Favreau is zeker een geschikte kandidaat om op zijn minst de sfeer van de volgende Star Wars films te bepalen.

Master Of Films

Avatar

Boer "Als Bob Iger aan het roer komt, gaat het alleen maar Disneyficeren."
Eum, Bob Iger is CEO of The Walt Disney Company tot 2022. Zijn handtekening staat zelf in het overname contract van Lucasfilm. Smiley face

Malloy de Beer

Avatar

Ik vind dat Kathleen Kennedy prima films heeft laten maken, foutloos doet niemand het.
Jon Favreau zou ik geen verkeerde vervanger vinden, maar als dat gebeurd doet hij het ook beroerd volgens de SW claimers dus het zou mij een zorg zijn wie blijft of gaat.
Zolang de films mij kan amuseren blijf ik een fan.

Pronk47

Avatar

Ik had eigenlijk wel willen zien hoe Steven spielberg dit had aangepakt,mede omdat hij 1 de keuze was voor Return of the Jedi.

ShaoKahn

Avatar

Opgeruimd staat netjes. Maar a little too late. Star Wars is reeds zodanig vernield, daar is geen geloofwaardig verhaal meer van te maken. Skywalker saga beëindigd... Dat heeft ze indd gedaan. Alsof t Chernobyl was, overigens wèl een steengoede serie

Popcultuurfreak

Avatar

@Malloy, Mandalorian is echt niet zo divisive als de re-hash, ik bedoel sequel trilogie. Maak dat de kat maar wijs.

Malloy de Beer

Avatar

@Popje
Volgens mij zeg ik dat ook niet, snap niet waar je dat uit haalt. Ik heb het erover dat "als" Jon Favreau, of wie dan ook, de nieuwe president van LucasFilm wordt dat die persoon het ook niet goed gaat doen volgens de SW fans. Want die zijn toch nooit tevreden, maak jij de kat maar wijs dat ze ooit wel tevreden zijn geweest.

Popcultuurfreak

Avatar

@Beertje
De prequels waren niet goed geacteerd. Dat is overduidelijk, cgi en Jar-Jar zijn goede punten van kritiek.
De nieuwe trilogie heeft echt onderontwikkelde karakters en doodt praktisch de gehele legacy van de originele films.
En episode 6 heeft hyperactieve teddyberen.
Er is nooit een samenhangend plan geweest. Disney wilde direct aanvallen met een tijdschema van releases.
Kennedy liet iedereen maar wat doen. Er was nog steeds veel enthousiasme now Force Awakens. Want die zette iets op.
Last Jedi breekt alles omdat het het kan.
We zijn bij de derde film en ik heb nog steeds het gevoel alsof ik de karakters amper heb leren kennen.

Er is amper diepgang geweest in de sequel trilogie. Alles is iets dat we ergens eerder hebben gezien. Het werkt nergens naartoe. Als JJ Abrams dit nog kan redden zou dat een wonder zijn.

Malloy de Beer

Avatar

@Popje
Het ging daar niet eens over, je praat nu over een compleet ander onderwerp dan waar ik het over heb...

De prequels waren vreselijk, mee eens.
Over de sequels ben ik het oneens .
Bij de orginele trilogie was er ook geen plan.
De karakterontwikkeling is prima en TLJ breekt alleen maar de verwachtingen van de fans.
Ik ben er mee eens dat TLJ een andere richting uit is gegaan dan de TFA leek op te zetten maar ik vond TFA juist te veilig en TLJ was meer verassend en dat bevalt mij in een film en vind dat dus niet iets slechts.
Ik betwijfel dat als JJ Abrams episode 8 had gemaakt dat het beter was en we bij episode 9 nu geen idee hebben wat de plotlijn is.
Ik snap dat velen daar niet blij mee zijn maar ik wel.

Artificialis

Avatar

Dit mag je natuurlijk niet zeggen, maar Star Wars hoort gewoon door een man geleid te worden. Zo'n inspiratieloze bimbo als Kathleen Kennedy is volstrekt ongeschikt gebleken voor deze functie. Ze heeft geen visie, ze heeft geen ideeën, ze is zoals alle vrouwen alleen met randzaken bezig.

In plaats van een overkoepelend verhaal uit te denken lagen haar prioriteiten bij het aanstellen van vrouwelijke hoofdrolspelers en het uitdenken van verhaallijnen waarin mannen de foute partij vormen.

Malloy de Beer

Avatar

@Artificialis
Jij mag dat absoluut zeggen, maar
dahm who broke your heart?!

Hiss

Avatar

In sommige reacties staat hier dat er bij deel 4 t/m 6 en 1 t/m 3 geen plan was, maar dat is onzin. Alleen deze laatste trilogie is de weg kwijt. Force Awakens was een mooie voorzet, waarna the Last Jedi al die verhaallijnen afkapte, negeerde of triviaal maakte. Ik sluit mij aan bij moviethomthomas: laat Dave Filoni deze kar trekken. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het Star Wars universum.

GreenHornet

Avatar

Dave zal het nooit worden kijk filmpje van Grace

Popcultuurfreak

Avatar

@Beertje,

TLJ was doelloze reis die niks van waarde aan het verhaal of karakters heeft toegevoegd. Geen van de karakters hebben een punt, oud of nieuw.
Het ging er alleen om dat het 'onverwacht' was. En dat deed het constant bijna alsof het jou in jouw gezicht wreef. Erg pretentieus.
Het plot met de paarden en casino is misschien wel de meest doelloze sidequest in Star Wars ooit. De halve film was ook een space race die nergens naartoe ging.
Als het enige wat een film doet is verwachtingen breken ipv karaktergroei dan is dat niet goed in mijn ogen. Daarbij was de rest gewoon weer gerecycled, Luke is als Yoda alleen cynischer, Sneeuwplaneet en AT AT's het is allemaal een Deja Vu.
En het enige betekenisvolle moment van de nieuwe karakters Finn wordt gecockblocked door Rose. Als de rebellen zo incompetent zijn verdienen ze het bijna om te verliezen.

De eerste trilogie werkte naar het verslaan van Vader en de Emporer. De tweede om hoe Darth Vader en de Empire ontstond.
De derde? Oh de Empire is er nog met een wannabe Vader, het gaat kapot en is er weer. Jedi orde is vernielt. En de karakters geven hier geen bijdrage aan. Het wordt hun praktisch gegeven.
Snoke is ook het meest lachwekkende karakter uit heel de saga. Captain Phasma ook trouwens. Betekenisloze vijanden.
Al het gevaar dat er eerst was is super doelloos. Rey verslaat Kylo 1 on 1 al vanaf het eerste moment. Er is geen spanning.

Chrisselshizzel

Avatar

Geef Filoni en Favreau de leiding komt alles goed .

Malloy de Beer

Avatar

@Popje
Ik ben het steeds minder met je eens.
Zou zeggen schrijf een film en leer Disney een lesje.

Popcultuurfreak

Avatar

@Beertje,
Hopelijk gaat John Favreau dat doen.
Want dit project is een gefaald experiment.

Malloy de Beer

Avatar

@Popje,
Dat is uiteraard jou mening.
Wat vind je van the Mandalorian tot nu toe?

Popcultuurfreak

Avatar

@Beertje,
"Tot nu toe is de Mandalorian fantastisch. Voelt ook helemaal aan als old school Star Wars, zonder verhaallijnen te herhalen."
Ook is de score heel mooi. Ik kan me anders geen soundtrack van de sequel trilogie heugen. Mijn mening kan alsnog veranderen. Maar tot nu toe is er weinig om over te klagen.
Disney kan ook veel leren over hoe goed practical effects zijn. De robot hitman lijkt levensecht. Net als vele voertuigen etc.
De sequel trilogy gebruikt praktisch alleen cgi.

Mas7

Avatar

Kennedy out.

De sequel trilogy is veels te snel ontwikkeld. Ze hadden meer de tijd moeten nemen!

Verder zijn er prima films gemaakt:

- Rogue One
- Star Wars The Force Awakens

Ik hoop dat The Rise of Skywalker zich in dit rijtje mag plaatsen

centr1no

Avatar

Malloy de Beer "De prequels waren vreselijk, mee eens.
Over de sequels ben ik het oneens .
Bij de orginele trilogie was er ook geen plan.
De karakterontwikkeling is prima en TLJ breekt alleen maar de verwachtingen van de fans."
Wat een onzin allemaal.
En er is helemaal geen karakterontwikkeling in TLJ. Het zijn poppetjes die op een bepaald moment een gebeurtenis moeten aftrappen en anders niets.
Die gebeurtenissen zijn ook allemaal zo onlogisch als wat en er wordt ook daarover helemaal niets uitgelegd.
Er zit zoveel waardeloos schrijfwerk in die film dat als dat je niet is opgevallen je in de ogen van alle filmmakers de ideale kijker bent. Dom.
Gelukkig zijn er velen die zich niet zo makkelijk voor de gek laten houden.

DucoZ

Avatar

Die Malloy ook met zijn eigen verzonnen 'tlj breekt met de verwachtingen'. Ik heb nog nooit iemand horen klagen over onverwachtse wendingen bij tlj want het was predictable als wat, niks nieuws.

Mensen zijn gewoon niet tevreden met de kwaliteit. Dit is wat ik concludeer aan de hand van alles wat ik lees.

Waar komt toch dat obsessieve gedrag vandaan met dat het aan de onvoorspelbaarheid moet liggen perse. Mennn

DucoZ

Avatar

Alles is maar een cashgrab van dat disney joh. Allemaal maar poep kwaliteit zoals TLJ. Mandolorian hypen en vervolgens maar 8 afleveringen van 30 min. Man man man man man.

Torrents en #NotMyMoney

Popcultuurfreak

Avatar

@centr1no
Karakters en verhaal set up: Bestaan
Rian Johnson gooit alles uit het raam en zegt vervolgens.
Ahhh ja, dit is goed geschreven.
Als je mij kan uitwijzen naar een moment dat eigenlijk niet een deconstructie is van alle opzet hoor ik het graag.
TLJ heeft in essentie niks gedaan voor de karakters of plot. Het deed maar een dotje en was volledig afhankelijk van shock value.

GinoD240

Avatar

Wordt tijd dat de vrouwelijke Bib Fortuna opstapt, ze zal zelf toch een keer moeten gaan beseffen dat je bij het maken van een overtuigende Star Wars film ...Passie nodig hebt, ze zal gewoon moeten begrijpen dat er veel bekwamer personeel is hiervoor, ik hoop dat ze dat dan ook spontaan zelf doet.in de twee korte eerste afleveringen van The Mandalorian zit veel meer overtuigend Star Wars dan heel die sequel Trilogie tot nu toe, bij mekaar.het is net alsof ze totaal geen inspiratie bron hebben kunnen vinden voor deze Trilogie, dan alleen de OT en de Prequels...net alsof ze het wiel bewust , weer hebben willen uitvinden door af te kijken bij de OT.Na-aperij dus de laatste trailer zegt ook weer genoeg CGI spat weer van het scherm.....invulling wat overtuigend acteren betreft , ik verwacht er vrij weinig van in ieder geval.Ik wil m zo snel mogelijk zien gewoon om er vanaf te zijn....
Ik verwacht eerder dat de film , maanden lang, gruwelijk belachelijk gemaakt zal worden, dan dat ie echt kwalitatief gewaardeerd wordt.

Master Of Films

Avatar

Kennedy schijnt heel veel verstand te hebben van Star Wars.
Het bewijs -> linkje

Sunspot

Avatar

@Popcultuurfreak

Kylo Ren was het enige karakter dat beter werd, interessant, wat gaat hij doen straks.

Vet ook dat Palpatine er weer in zit, die zit er al vanaf het begin, in alle verhaallijnen (film) ook nu haha, best vet, zoveel jaren voorbij sinds deel 1, bestond zelf niet eens toen.

Mar goed,heb het over laatste deel nu, ben gewoon dik benieuwd Smiley face.

TLJ was niks idd, tijdverspilling, niks toegevoegd aan het verhaal zowat, juist veel verpest, behalve Kylo Ren dan.

Edit: Dat ik ook zo blij ben met Palpatine haha, Kylo Ren het enige goeie is van deze nieuwere trilogie.

Triest.

Havoc

Avatar

Dave Filoni = de perfecte opvolger van Lucas.

NieuwsFilm

meest populair