Algemeen

Ook de status van 'RoboCop Returns' is weer springlevend!

En net als bij 'Star Trek 4' is dit te danken aan een nieuwe regisseur.

door Arjen Rooseboom om 13:16 in Algemeen
In navolging van Halloween en Terminator: Dark Fate zijn er eveneens plannen om Robocop een zogenoemde legacyquel te geven (een sequel die alle eerdere vervolgen na het origineel negeert). Dit leek even stuk te lopen toen beoogd regisseur Neill Blomkamp in augustus vertrok, maar zijn vervanger is inmiddels gevonden.

De Australische Abe Forsythe, o.a. verantwoordelijk voor het onlangs uitgebrachte Little Monsters, is door MGM Studio's aangenomen om de film, met als titel RoboCop Returns, te gaan regisseren.

Volgens THE HOLLYWOOD REPORTER zal hij de nieuwste versie van het script herschrijven in een tijdlijn waar dus Robocop 2, Robocop 3 en de gefaalde reboot nooit hebben plaatsgevonden. In een oude synopsis zou de cybernetische protagonist zijn triomfantelijke terugkeer naar Detroit maken om misdaad en corruptie te bestrijden terwijl het lot van de stad in evenwicht is vanwege de wijdverspreide anarchie.

Hoewel Blomkamp al 1½ jaar bezig was, kondigde hij in de zomer aan dat hij startte met een nieuwe horror/thriller en de studio niet wilde wachten. RoboCop Returns moest zo snel mogelijk van de grond komen.

Peter Weller?
In de periode dat Blompkamp betrokken was, gingen de geruchten dat hij de oorspronkelijke vertolker Peter Weller graag wilde overhalen voor een terugkeer, maar dat deze geen interesse zou hebben.

Begin dit jaar verscheen Weller echter nog als de stem van Robocop in een tv-reclame van Kentucky Fried Chicken, dus misschien dat hij de afgelopen maanden van gedachten is veranderd over het grote scherm.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maikjax

Avatar

Jammer van die kont reclame.
Ik zeg... Laat maar komen!!!

Chris23

Avatar

Nou Aliens 2 (of (the real) Alien 3 of Alien 5) nog.

Noxin

Avatar

Prima, ben geen fan van het werk van Blomkamp.

Civilian Supreme

Avatar

Robocop: Dark Fate
Met alternatieve toekomst graag en een vrouwelijke Robocop.

NieuwsFilm

meest populair