De 34 grootste films die je niet mag missen in 2020 (nrs. 24-34)

De grootste releases van 2020 op een rij! De laatste elf!

2020 komt er rap aan en dus is het lijstjestijd. Op Filmtotaal brengen we je begin volgend jaar een overzicht met álle films waarvan nu al de releasedatum bekend is in 2020, maar voordat het zover is, komen we eerst met een lijstje met de 34 films die je niet mag missen. Vandaag gaan we verder het laatste deel van onze reeks!


Benieuwd wat nummers 1 t/m 11 ook alweer waren? Check de lijst dan hier!
Of ben je benieuwd naar nummers 12 t/m 23? Check de lijst dan hier!


#24. Morbius (13 augustus)
Regie: Daniel Espinosa

Bekijk de afbeeldingNiemand had verwacht dat Venom zo'n groot succes zou worden. Toch had Sony er al stiekem op gehoopt en dus was men begonnen met de productie van een vervolg, dat een hoofdrol heeft voor Jared Leto. In wat omschreven wordt als een horrorfilm, gebaseerd op het Spider-Man personage, zien we biochemicus Michael Morbius proberen zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte. Pogingen die totaal mislopen, want Morbius wordt al snel een vampier. De film maakt dus onderdeel uit van een breder universum rond Spider-Man personages, waar uiteindelijk ook de webslingeraar zelf in moet komen opdagen.


#25. The Hitman's Wife's Bodyguard (20 augustus)
Regie: Patrick Hughes

Bekijk de afbeeldingDe eerste film was een succes, dus dan maak je tegenwoordig altijd een tweede deel. Die stelregel gaat ook op voor de Hitman's Bodyguard-film, want eind augustus 2020 krijgen we een vervolg te zien. De oorspronkelijke cast keert terug en dus zien we hoe bodyguard Michael Bryce en huurmoordenaar Darius Kincaid nog altijd goede vrienden zijn. Drie jaar na de gebeurtenissen in het origineel moet het duo erop uit om de vrouw van Darius, Sonia, te redden van nieuwe bedreigingen. Of ze weer naar Amsterdam reizen in deze film, net als in de eerste, is niet zeker.


#26. The King's Man (17 september)
Regie: Matthew Vaughn

Bekijk de afbeeldingWe hadden eigenlijk verwacht dat dit een derde film rond Eggsy zou worden, maar dat bleek bij aankondiging niet het geval. In plaats daarvan krijgen we het oorsprongsverhaal van de organisatie die onze jonge vriend uiteindelijk rekruteert te zien. Een groep van de ergste tirannen van de wereld zet zijn zinnen op een oorlog die miljoenen mensen als slachtoffer zal eisen. De hoop is gevestigd op één man die de planeet moet redden. Maar die kan het niet alleen af en roept een nieuwe onafhankelijke inlichtingendienst in het leven: The King's Man.



#27. The Witches (7 oktober)
Regie: Robert Zemeckis

Bekijk de afbeeldingRobert Zemeckis scheef samen met Kenya Barris het scenario van deze nieuwe verfilming van de klassieker van Roald Dahl. Deze tweede verfilming van het boek volgt precies hetzelfde verhaal. Een klein jongetje verblijft samen met zijn grootmoeder in een hotel. Daar ontdekt hij dat het hotel gebruikt wordt door een grote groep heksen. De Grand High Witch verandert het jongetje daarop in een muis. Daarna is het aan het jongetje en zijn oma om te proberen een manier te vinden om weer in een mens te veranderen en tegelijk de heksen ervan te weerhouden hun kwaadaardige plannen uit te voeren.


#28. Death on the Nile (8 oktober)
Regie: Kenneth Branagh

Bekijk de afbeeldingKwaadaardige plannen een halt toeroepen. Dat klinkt bekend. Dat is niet alleen de taak van een jongetje en zijn oma, maar ook die van Hercule Poirot. Nadat de versie van Kenneth Branagh succesvol in 2017 debuteerde met Murder on the Orient Express, moet Poirot het nu op de Nijl doen. Aan het einde van de vorige film zagen we nog dat Poirot op het treinstation benaderd werd door een boodschapper van het Britse leger. Daarin vroeg men hem een sterfgeval op de Nijl te onderzoeken en daar ging Poirot met plezier op in. Nou, dat gaan we merken!


#29. Monster Hunter (15 oktober)
Regie: Paul W.S. Anderson

Bekijk de afbeelding Paul W.S. Anderson heeft weer een nieuwe film gevonden voor Milla Jovovich om de hoofdrol in te spelen. Ditmaal speelt ze Captain Natalie Artemis, lid van het leger van de Verenigde Naties. In deze film, gebaseerd op de gelijknamige spellenreeks van Capcom, reist ze via een portaal naar een alternatieve Aarde. Daar vechten Hunters tegen gigantische monsters. Twee groepen werken daar samen om het portaal vrij te houden van de monsters. Als die naar onze planeet zouden reizen, vormt dat immers een groot gevaar voor het voortbestaan van de mensheid.


#30. Halloween Kills (29 oktober)
Regie: David Gordon Green

Bekijk de afbeeldingNatuurlijk was het na Halloween niet gedaan met het verhaal van Michael Myers. En dus krijgen we deze Halloween een vervolg te zien, waarin Myers wederom terugkeert om het Laurie Strode moeilijk te maken. Niet alleen is Nick Castle weer te zien als de seriemoordenaar, ook speelt Jaime Lee Curtis ook gewoon weer de rol van Strode. Dit wordt de op één na laatste film in de franchise. Hierna is het namelijk de beurt aan Halloween Ends en dan verdwijnt de horrorfranchise voorlopig in de franchise. Maar natuurlijk niet voor eeuwig.


#31. Eternals (4 november)
Regie: Chloe Zhao

Bekijk de afbeeldingIets dat wel eeuwig lijkt te duren is het Marvel Cinematic Universe. In 2020 komen er twee films uit en dit is de tweede. Een plotsynopsis hebben we nog niet, maar we weten dat de MCU-film draait om een groot ensemble van helden met namen die verwijzen naar de klassieke oudheid en mythes en legendes van weleer. Naar het schijnt speelt deze nieuwe Marvel-film zich ver, ver in het verleden af en zien we onder het oude Babylon. Wat de Eternals precies moeten doen in hun eerste live-action verschijning weten we helaas nog niet.


#32. Dune (19 november)
Regie: Denis Villeneuve

Bekijk de afbeeldingAls Denis Villeneuve vraagt of hij een film mag maken, zeg je als goede studio ja. Dat is precies wat Warner Bros. heeft gedaan en dus mag de regisseur een tweedelige verfilming van de sci-fi klassieker van Frank Herbert maken. De franchise speelt zich in de verre toekomst af. Duke Leto Atreides accepteert de heerschappij over de woestijnplaneet Arrakis, de enige plek waar the spice gevonden kan worden. Dat zeldzame stofje zorgt dat een mens sneller kan denken en verlengt het menselijk leven. Op Arrakis woedt echter een gevaarlijke strijd, vol verraad en bittere rivaliteiten.


#33. Godzilla vs Kong (20 november)
Regie: Adam Wingard

Bekijk de afbeeldingNa de tegenvallende box office van Godzilla: King of the Monsters, moet deze film het goedmaken. Dat moet wel, want de productie was al lang en breed onderweg toen King in de bioscopen begon te draaien. In deze film moet de mensheid vechten voor zijn toekomst. Godzilla en Kong gaan de strijd met elkaar aan, waarbij het voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan. Ondertussen onderneemt Monarch een gevaarlijke missie om de oorsprong van de Titans te achterhalen en bedreigt een menselijke samenzwering het voortbestaan van al die Titans, zowel goed als kwaad.


#34. Raya and the Last Dragon (25 november)
Regie: Paul Briggs en Dean Wellins

Bekijk de afbeelding De 59ste film van Walt Disney Animation Studios en de laatste op onze lijst. In mei 2018 leerden we dat de studio een animatiefilm genaamd Dragon Empire zou maken. Maar tijdens de D23 Expo kwamen we erachter dat de film een heel andere titel zou krijgen: Ray and the Last Dragon en leerden we een paar dingen over de film. Zo weten we dat de boel zich afspeelt in de mysterieuze wereld Kumandra. Daar woont een krijger genaamd Raya, die op zoek gaat naar de laatste draak in de wereld.

NieuwsFilm

meest populair