Featured

De 34 grootste films die je niet mag missen in 2020 (nrs. 24-34)

De grootste releases van 2020 op een rij! De laatste elf!

door Jim Pedd om 16:07 in Featured
2020 komt er rap aan en dus is het lijstjestijd. Op Filmtotaal brengen we je begin volgend jaar een overzicht met álle films waarvan nu al de releasedatum bekend is in 2020, maar voordat het zover is, komen we eerst met een lijstje met de 34 films die je niet mag missen. Vandaag gaan we verder het laatste deel van onze reeks!


Benieuwd wat nummers 1 t/m 11 ook alweer waren? Check de lijst dan hier!
Of ben je benieuwd naar nummers 12 t/m 23? Check de lijst dan hier!


#24. Morbius (13 augustus)
Regie: Daniel Espinosa

Niemand had verwacht dat Venom zo'n groot succes zou worden. Toch had Sony er al stiekem op gehoopt en dus was men begonnen met de productie van een vervolg, dat een hoofdrol heeft voor Jared Leto. In wat omschreven wordt als een horrorfilm, gebaseerd op het Spider-Man personage, zien we biochemicus Michael Morbius proberen zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte. Pogingen die totaal mislopen, want Morbius wordt al snel een vampier. De film maakt dus onderdeel uit van een breder universum rond Spider-Man personages, waar uiteindelijk ook de webslingeraar zelf in moet komen opdagen.


#25. The Hitman's Wife's Bodyguard (20 augustus)
Regie: Patrick Hughes

De eerste film was een succes, dus dan maak je tegenwoordig altijd een tweede deel. Die stelregel gaat ook op voor de Hitman's Bodyguard-film, want eind augustus 2020 krijgen we een vervolg te zien. De oorspronkelijke cast keert terug en dus zien we hoe bodyguard Michael Bryce en huurmoordenaar Darius Kincaid nog altijd goede vrienden zijn. Drie jaar na de gebeurtenissen in het origineel moet het duo erop uit om de vrouw van Darius, Sonia, te redden van nieuwe bedreigingen. Of ze weer naar Amsterdam reizen in deze film, net als in de eerste, is niet zeker.


#26. The King's Man (17 september)
Regie: Matthew Vaughn

We hadden eigenlijk verwacht dat dit een derde film rond Eggsy zou worden, maar dat bleek bij aankondiging niet het geval. In plaats daarvan krijgen we het oorsprongsverhaal van de organisatie die onze jonge vriend uiteindelijk rekruteert te zien. Een groep van de ergste tirannen van de wereld zet zijn zinnen op een oorlog die miljoenen mensen als slachtoffer zal eisen. De hoop is gevestigd op één man die de planeet moet redden. Maar die kan het niet alleen af en roept een nieuwe onafhankelijke inlichtingendienst in het leven: The King's Man.#27. The Witches (7 oktober)
Regie: Robert Zemeckis

Robert Zemeckis scheef samen met Kenya Barris het scenario van deze nieuwe verfilming van de klassieker van Roald Dahl. Deze tweede verfilming van het boek volgt precies hetzelfde verhaal. Een klein jongetje verblijft samen met zijn grootmoeder in een hotel. Daar ontdekt hij dat het hotel gebruikt wordt door een grote groep heksen. De Grand High Witch verandert het jongetje daarop in een muis. Daarna is het aan het jongetje en zijn oma om te proberen een manier te vinden om weer in een mens te veranderen en tegelijk de heksen ervan te weerhouden hun kwaadaardige plannen uit te voeren.


#28. Death on the Nile (8 oktober)
Regie: Kenneth Branagh

Kwaadaardige plannen een halt toeroepen. Dat klinkt bekend. Dat is niet alleen de taak van een jongetje en zijn oma, maar ook die van Hercule Poirot. Nadat de versie van Kenneth Branagh succesvol in 2017 debuteerde met Murder on the Orient Express, moet Poirot het nu op de Nijl doen. Aan het einde van de vorige film zagen we nog dat Poirot op het treinstation benaderd werd door een boodschapper van het Britse leger. Daarin vroeg men hem een sterfgeval op de Nijl te onderzoeken en daar ging Poirot met plezier op in. Nou, dat gaan we merken!


#29. Monster Hunter (15 oktober)
Regie: Paul W.S. Anderson

Paul W.S. Anderson heeft weer een nieuwe film gevonden voor Milla Jovovich om de hoofdrol in te spelen. Ditmaal speelt ze Captain Natalie Artemis, lid van het leger van de Verenigde Naties. In deze film, gebaseerd op de gelijknamige spellenreeks van Capcom, reist ze via een portaal naar een alternatieve Aarde. Daar vechten Hunters tegen gigantische monsters. Twee groepen werken daar samen om het portaal vrij te houden van de monsters. Als die naar onze planeet zouden reizen, vormt dat immers een groot gevaar voor het voortbestaan van de mensheid.


#30. Halloween Kills (29 oktober)
Regie: David Gordon Green

Natuurlijk was het na Halloween niet gedaan met het verhaal van Michael Myers. En dus krijgen we deze Halloween een vervolg te zien, waarin Myers wederom terugkeert om het Laurie Strode moeilijk te maken. Niet alleen is Nick Castle weer te zien als de seriemoordenaar, ook speelt Jaime Lee Curtis ook gewoon weer de rol van Strode. Dit wordt de op één na laatste film in de franchise. Hierna is het namelijk de beurt aan Halloween Ends en dan verdwijnt de horrorfranchise voorlopig in de franchise. Maar natuurlijk niet voor eeuwig.


#31. Eternals (4 november)
Regie: Chloe Zhao

Iets dat wel eeuwig lijkt te duren is het Marvel Cinematic Universe. In 2020 komen er twee films uit en dit is de tweede. Een plotsynopsis hebben we nog niet, maar we weten dat de MCU-film draait om een groot ensemble van helden met namen die verwijzen naar de klassieke oudheid en mythes en legendes van weleer. Naar het schijnt speelt deze nieuwe Marvel-film zich ver, ver in het verleden af en zien we onder het oude Babylon. Wat de Eternals precies moeten doen in hun eerste live-action verschijning weten we helaas nog niet.


#32. Dune (19 november)
Regie: Denis Villeneuve

Als Denis Villeneuve vraagt of hij een film mag maken, zeg je als goede studio ja. Dat is precies wat Warner Bros. heeft gedaan en dus mag de regisseur een tweedelige verfilming van de sci-fi klassieker van Frank Herbert maken. De franchise speelt zich in de verre toekomst af. Duke Leto Atreides accepteert de heerschappij over de woestijnplaneet Arrakis, de enige plek waar the spice gevonden kan worden. Dat zeldzame stofje zorgt dat een mens sneller kan denken en verlengt het menselijk leven. Op Arrakis woedt echter een gevaarlijke strijd, vol verraad en bittere rivaliteiten.


#33. Godzilla vs Kong (20 november)
Regie: Adam Wingard

Na de tegenvallende box office van Godzilla: King of the Monsters, moet deze film het goedmaken. Dat moet wel, want de productie was al lang en breed onderweg toen King in de bioscopen begon te draaien. In deze film moet de mensheid vechten voor zijn toekomst. Godzilla en Kong gaan de strijd met elkaar aan, waarbij het voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan. Ondertussen onderneemt Monarch een gevaarlijke missie om de oorsprong van de Titans te achterhalen en bedreigt een menselijke samenzwering het voortbestaan van al die Titans, zowel goed als kwaad.


#34. Raya and the Last Dragon (25 november)
Regie: Paul Briggs en Dean Wellins

De 59ste film van Walt Disney Animation Studios en de laatste op onze lijst. In mei 2018 leerden we dat de studio een animatiefilm genaamd Dragon Empire zou maken. Maar tijdens de D23 Expo kwamen we erachter dat de film een heel andere titel zou krijgen: Ray and the Last Dragon en leerden we een paar dingen over de film. Zo weten we dat de boel zich afspeelt in de mysterieuze wereld Kumandra. Daar woont een krijger genaamd Raya, die op zoek gaat naar de laatste draak in de wereld.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Dune is de enigste interessantste in de lijst. Ook komt het dezelfde maand met de nieuwe Marvel Studios "The Enternals", Godzilla vs Kong en een Disney animatie film. Fuuuuuuck! Dit kan een zeer zware hinder zijn voor de box office voor Dune.

Brein8998

Avatar

Lijkt me een beetje vreemd als Warner 2 films tegelijk releaset (Dune en GvK)

Rohieth

Avatar

Interessante lijst. De films waar ik het meest naar uit kijk hieruit;

1917
Dune
Tenet
Jojo Rabbit
Onward
No Time to Die
Godzilla v Kong
Wonder Woman 1984
The Witches
En
The Invisible Man (om het compleet te maken).

Master Of Films

Avatar

Als Villeneuve fanboy plaats ik Dune op 1 voor de 2020 kijlijst.
Wat betreft de rest in 2020, dat wordt teveel tekst Smiley face

Mav Damian "Dit kan een zeer zware hinder zijn voor de box office voor Dune"
Commercieel wordt Villeneuve niks gegund. Misschien moet hij voor Disney werken Smiley face

Mav Damian

Avatar

MOF "Misschien moet hij voor Disney werken"
Dan raad ik hem aan een remake te maken van Disney's hun klassiekers zodat men de nostalgische gevoelens terug kunnen krijgen.

adofmirosch

Avatar

Ik weet niets van Dune alleen dat het de LOTR van de sci-fiction wordt genoemd.
Maar Villeneuve is een regisseur die wel nieuwe dingen bedenkt voor zijn films, in tegenstelling tot fabrieks disney films.
En dat is altijd een plus punt Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Dune natuurlijk hoewel een film waarin Hayek de titelrol speelt mij ook doet schuimbekken.

Waarom zijn de reacties bij Dr Strange uitgeschakeld?

Jeroen Pasman

Avatar

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er weinig bij vind zitten.
Remakes van The Witches en Dune .........

meanrat

Avatar

Ik vind het toch jammer dat ze Godzilla langzaam lijken te doden. De eerste film had potentie. Soms bar slecht, maar het had ook heel goede momenten door originele shots, goede suspense en prachtige cinematografie (bij vlagen). Maar die laatste Godzilla...tja, het was heel veel actie. Iets waar de fans om vroegen. Maar het is te hopen dat ze was balans weten te vinden, want alleen maar actie en voor de rest allemaal onzin is ook niet de oplossing. Zie box-office resultaten. Maar of ze dat met Kong kunnen oplossen betwijfel ik. Ben bang van niet dus ik zie dit als de allerlaatste Godzillafilm en dan hebben we een aftakelende trilogie als resultaat. Jammer.

Coola

Avatar

Godzilla vs Kong is by far de film waar ik het meest naar uit kijk in 2020.

Master Of Films

Avatar

Jeroen Pasman "Remakes van The Witches en Dune ........."
Ter info. De remake van Dune is van Villeneuve geworden. Verwacht dus absoluut niet dat je een 1 op 1 kopie van David Lynch gaat krijgen. Daarvoor moet je bij Disney zijn.

Zie het als een herkansing, aangezien de meeste mensen de Lynch versie toch niet zo geweldig vinden. Lynch heeft gelukkig wel andere meesterwerken in zijn oeuvre.

neo123

Avatar

Dune lijkt op papier wel wat maar is typisch zo'n film waarvan ik eerst een trailer moet zien om te kunnen beoordelen of het me aanspreekt.

Frietgezicht

Avatar

^ Tegenovergestelde van Neo juist, zet mij morgen maar in een zaal zonder trailer, heb er vertrouwen in.

Master Of Films

Avatar

Idd Frietgezicht. Als men een trailer moet gaan overtuigen om een Villeneuve film te gaan kijken, dan zegt het meer over deze persoon/personen dan over Villeneuve. De beste man heeft zich allang bewezen dat hij wel degelijk goeie films kan maken.

NieuwsFilm

meest populair