Featured

De 34 grootste films die je niet mag missen in 2020 (nrs. 12-23)

De grootste releases van 2020 op een rij! Maar dan deel twee...

door Jim Pedd om 00:01 in Featured
2020 komt er rap aan en dus is het lijstjestijd. Op Filmtotaal brengen we je begin volgend jaar een overzicht met álle films waarvan nu al de releasedatum bekend is in 2020, maar voordat het zover is, komen we eerst met een lijstje met de 34 films die je niet mag missen. Vandaag gaan we verder met het tweede deel van onze reeks!


Benieuwd wat nummers 1 t/m 11 ook alweer waren? Check de lijst dan hier!
Of wil je weten wat nummers 24 t/m 34 zijn? Check die lijst dan door deze link te volgen.


#12. Black Widow (29 april)
Regie: Cate Shortland

Lang hadden we verwacht dat Scarlett Johansson met haar Black Widow als eerste vrouw in het MCU een eigen film zou krijgen. Dat gebeurde niet, maar gelukkig kondigde Marvel wel deze film aan. De eerste van Phase 4, en daarmee het begin van een nieuwe era in het uiterst succesvolle filmuniversum. In deze film duiken we in het verleden van Black Widow. We zullen dus meerdere Widows zien en krijgen ook de Red Guardian (een soort Russische variant van Captain America). Wat precies de plek van de film wordt in het MCU is niet duidelijk en die duidelijkheid krijgen we vermoedelijk pas in de loop van het jaar.#13. The Organ Donor (14 mei)
Regie: Darren Lynn Bousman

We dachten dat het helemaal gedaan was met de Saw-franchise. Maar niet heus dus. In januari 2018 al bleek dat Lionsgate bezig was met een nieuwe film in de franchise. Die nieuwe film wordt nu gemaakt met hulp van acteur en komiek Chris Rock, die de franchise volledig op zijn kop wilde zetten. Om die reden besloot filmstudio Lionsgate naar eigen zeggen dan ook groen licht te geven voor de film. Het wordt dan ook geen reboot of een direct vervolg, maar vermoedelijk gewoon een film die verbonden is aan het concept van de horrorfilms.


#14. A Quiet Place Part II (14 mei)
Regie: John Krasinski

Alhoewel de eerste film de deur redelijk dichtgooide en we niet direct hadden gedacht dat er een vervolg zou komen, blijkt alles weer mogelijk te zijn in Hollywood. Verkoop je organen dus nog maar niet, want A Quiet Place (2018) krijgt in 2020 een vervolg. Wederom gemaakt door Krasinksi, die het script schreef en de film ook regisseerde. Ditmaal speelt hijzelf echter geen rol. Emily Blunt is wel weer gewoon te zien in dit tweede deel. Ditmaal verkennen we meer van de bizarre wereld waarin ze leven, waarin elk geluid dat je maakt dodelijk kan zijn.


#15. Fast & Furious 9 (21 mei)
Regie: Justin Lin

Niks eindigt in Hollywood. Althans... Nog maar twee films en dan is het verhaal van Dominic Toretto en zijn bende van voormalig dieven afgerond. Deze negende film dient als opzet voor het laatste, tiende deel, dat over twee jaar in de bioscopen te zien zal zijn. Een plot is helaas nog niet bekend, maar we weten wel dat Toretto helemaal met pensioen is en samen met zijn echtgenote Letty Ortiz en zijn zoontje leeft en rustig aan doet. Natuurlijk komen er weer criminelen langs, om die rust te verstoren en hun levens weer op z'n kop te zetten.


#16. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (27 mei)
Regie: Paul Tibbit en Tim Hill

Niets eindigt en dus ook niet de franchise rond ieders favoriete zeespons, SpongeBob. Hij krijgt weer heel wat knotsgekke avonturen voorgeschoteld in wederom een eigen bioscoopfilm. Ditmaal in nog apartere stijl dan de vorige film overigens. Ditmaal moeten SpongeBob en Patrick een reddingsmissie ondernemen om Gary te redden. Die is ontvoerd door Poseidon en dus reizen SpongeBob en Patrick naar de verloren stad van Atlantic City. De film onthult van alles over het verleden van de spons en laat onder meer zien hoe Gary en SpongeBob elkaar ontmoet hebben.#17. Artemis Fowl (27 mei)
Regie: Kenneth Branagh

Oorspronkelijk wilde Walt Disney deze live-action film in de loop van augustus 2019 uitbrengen in de bioscoop. Maar enkele maanden voor de release werd besloten de boel iets meer tijd te geven. En dus krijgen we de film nu in mei 2020 te zien. De film is gebaseerd op het boek van Eoin Colfer en draait om de twaalfjarige genie Artemis Fowl. Hij stamt af van een lange linie van criminele meesterbreinen en gaat op zoek naar zijn vader, die op mysterieuze wijze verdwenen is. Disney hoopt er een franchise van te bouwen, dus als deze film een beetje slaagt aan de box office, krijgen we nog heel wat van deze films te zien.#18. Wonder Woman 1984 (4 juni)
Regie: Patty Jenkins

Een van die franchises die sowieso geslaagd is, is DC-franchise Wonder Woman. In de zomer van 2020 kunnen we Gal Gadot voor de vierde keer zien schitteren als Diana, ofwel Wonder Woman. Ditmaal zien we Diana (jep, de titel hint er al naar) in de Koude Oorlog. Ze raakt in conflict met de Sovjet-Unie en dan vooral met de formidabele tegenstander Cheetah. Opmerkelijk genoeg is er ook een rol voor Chris Pine in deze film, die terugkeert in de rol van Steve Trevor. Dat terwijl het liefje van Diana dood leek te gaan in de vorige solofilm.


#19. Free Guy (3 juli)
Regie: Shawn Levy

Een nieuwe science fiction actiekomedie van Shawn Levy, met hoofdrol voor Ryan Reynolds. Dat kan, gezien de recente successen van Reynolds, toch bijna alleen maar goed gaan? Laten we het maar hopen, want het idee van Free Guy is in elk geval erg gaaf. We volgen Guy, een bankier, die zich op een dag realiseert dat hij onderdeel uitmaakt van een open world videogame die Free City heet en binnenkort offline zal gaan. Dat zorgt vermoedelijk voor heel wat geinige invalshoeken, waarbij we er van uit gaan dat de humor van Reynolds de film naar een hoger niveau tilt.


#20. Ghostbusters 2020 (9 juli)
Regie: Jason Reitman

De man achter hitfilms als Juno en Thank You For Smoking mag zijn bijzondere gevoel voor humor naar de Ghostbusters-franchise brengen. Aan hem de niet bepaald benijdenswaardige taak om de franchise te redden. Dat doet hij door te vertrouwen op de cast van de eerste twee films, die in zijn geheel terugkeert (voor het eerst sinds 1984). In deze vierde film volgen we een gezin dat terug verhuist naar het kleine dorpje waar ze vandaan komen. Daar leren ze meer over wie ze echt zijn en leren ze over de geheimen van het dorpje zelf.


#21. Top Gun: Maverick (16 juli)
Regie: Joseph Kosinski

Een nieuwe film met Tom Cruise is altijd de moeite van het kijken waard. In de zomer van 2020 kunnen we naar Top Gun: Maverick, een film die al jaren in ontwikkeling is en de nodige tegenslagen heeft moeten verwerken. Maar nu komt de film er dan toch. We zien Pete 'Maverick' Mitchell als oude rot in het vak. Hij keert terug om nieuwe piloten op te leiden. Maar daarbij komt een belangrijke vraag kijken, want hoeveel nut heeft het in het tijdperk van drones nog om piloten op te leiden?#22. Tenet (16 juli)
Regie: Christopher Nolan

Tenet, of zoals je de titel eigenlijk moet schrijven, T E N Ǝ ꓕ, is de nieuwste film van regisseur Christopher Nolan. We weten dus nog vrijwel niets over de film en verwachten ook niet dat daar verandering in zal komen. We weten enkel dat het een epische actiefilm zou zijn, waarin we internationale spionage zien, tijdreizen en de evolutie. Er was al een trailer te zien voor de film met hoofdrol voor John David Washington. Die toonde het personage van Washington die kogelgaten bekijkt, iemand in een SWAT-pak en vervolgens Washington met een zuurstofmasker op zijn gezicht.


#23. Jungle Cruise (24 juli)
Regie: Jaume Collet-Serra

Disney boekte met Pirates of the Caribbean groot succes. En dus bedacht men dat het een goed idee zou zijn om nog een attractie uit het pretpark een bioscoopfilm te gunnen. Dat werd Jungle Cruise, waarvan we een film krijgen met hoofdrol voor Dwayne Johnson. Hij speelt de charismatische kapitein van een rivierboot en gaat samen met een vastberaden ontdekkingsreiziger op een avontuurlijke missie. Samen reizen ze door de Amazone, op zoek naar de Tree of Life, die genezende krachten zou hebben. Ondertussen moeten ze omgaan met de continue aanwezigheid van gevaarlijke wilde dieren en concurrentie vanuit een Duitse expeditie.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sander_1107

Avatar

Meest hyped voor Tenet. Ga ook Black Widow, A Quiet Place 2, Jungle Cruise, Wonder Woman 1984, Free Guy en Ghostbusters 3 kijken.

Ik ben benieuwd hoe F&F9 gaat lopen, ik hoor er namelijk helemaal niets over

adofmirosch

Avatar

a quite place 2 lijkt me toch wel het leukste wat er volgend jaar uit komt.

TwinsA

Avatar

Tenet, QP2 en Top Gun, dit is mijn top 3 van deze lijst!

noah81

Avatar

Jungle cruise top gun en ghostbusters! Zin in!

NieuwsFilm

meest populair