Featured

De 34 grootste films die je niet mag missen in 2020 (nrs. 1-11)

De grootste releases van 2020 op een rij!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
2020 komt er rap aan en dus is het lijstjestijd. Op Filmtotaal brengen we je begin volgend jaar een overzicht met álle films waarvan nu al de releasedatum bekend is in 2020, maar voordat het zover is, komen we eerst met een lijstje met de 34 films die je niet mag missen. Vandaag bijten we het spits af met de eerste elf!


Benieuwd naar nummers 2 t/m 23? Check de lijst dan hier!
Of wil je weten wat nummers 24 t/m 34 zijn? Check die lijst dan door deze link te volgen.


#1. Jojo Rabbit
Release: 2 januari | Regie: Taika Waitit

Deze satirische, zwarte komedie, is in Canada in première gegaan tijdens het Toronto International Film Festival. Daar won de film de publieksprijs en op veel lijstjes staat de film genoemd als een van de besten van het jaar. Hier in Nederland niet, omdat de film pas in januari in de bioscopen draait. Jojo Rabbit speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar de jonge knul Jojo een aparte denkbeeldige vriend heeft: Adolf Hitler. Als hij een jong meisje ontmoet, wordt zijn patriottisme op de proef gesteld en moet hij zijn grootste angsten onder ogen zien.#2. 1917 (9 januari)
Regie: Sam Mendes

Van de Tweede naar de Eerste Wereldoorlog. Deze oorlogsfilm die nu al getipt wordt als een van de beste films van het jaar. De film is zo opgenomen dat je het gevoel hebt dat je naar één lange take kijkt. De film speelt zich af in de lente van 1917. We volgen twee jonge Britse soldaten, Schofield en Blake, die een onmogelijke missie krijgen. Zij moeten achter de Duitse linies een bericht brengen naar een Brits bataljon van 1.600 mannen, waaronder de broer van Blake. Het duo moet ervoor zorgen dat zij niet in een dodelijke val lopen.#3. Dolittle (16 januari)
Regie: Stephen Gaghan

Na twee oorlogsfilms ben je wellicht toe aan iets luchtigers. Dat kunnen we ons althans goed voorstellen. Stiekem kijken we niet direct uit naar Dolittle omdat het idee zo leuk is, maar vooral omdat het de eerste nieuwe film van Robert Downey Jr. is sinds hij te zien was in de laatste Avengers-film. In deze komedie zien we dat de excentrieke Dr. John Dolittle een teruggetrokken leven leidt in een groot landhuis. Daar wordt hij omringd door dieren, met wie hij allemaal kan praten. Als Queen Victoria ziek wordt, moet Dolittle naar een mythisch eiland reizen, op zoek naar een geneesmiddel.#4. Bad Boys for Life (23 januari)
Regie: Adil el Arbi en Billal Fallah

Pratende dieren worden in dit lijstje opgevolgd door twee schietgrage politieagenten. Het was heel lang de vraag of Bad Boys for Life er wel zou komen. Uiteindelijk mocht het Belgische duo El Arbi en Fallah ermee aan de slag en zij brengen een actiefilm met nieuwe invalshoek. De ogenschijnlijk onafscheidelijke Marcus Burnett en Mike Lowery verlaten elkaar toch. Burnett wordt politie-inspecteur en Lowery, die last heeft van een midlife crisis, wordt lid van AMMO, een groep jonge agenten met wie hij niets gemeen heeft. Als een Roemeense maffiabaas het op hen voorzien heeft, moeten ze weer samenwerken.#5. Birds of Prey (6 februari)
Regie: Cathy Yan

Ach, wat moet je met mannelijke politieagenten, als je ook naar mooie vrouwelijke superhelden kan kijken? Vrouwelijke superhelden voeren de komende tijd de toon in het DC-universum. Er komen namelijk twee films uit dit jaar en een daarvan draait om Harley Quinn. Zij heeft zichzelf nu echt gevonden en de Joker verlaten. Als Black Mask, een narcistische misdaadbaas een premie zet op degene die het jonge meisje Cassandra Cain vindt, komt Gotham City op z'n kop te staan. Iedereen zoekt naar haar. Harley besluit daarop samen te werken met Black Canary, Huntress en Renee Montoya om haar te beschermen.#6. A Hidden Life (6 februari)
Regie: Terrence Malick

Soms wil je na een superheldenfilm een wat minder makkelijk te verteren film zien en dan is A Hidden Life vermoedelijk dé film waar je naar op zoek bent. Deze nieuwe film van regisseur Terrence Malick, met rol voor Matthias Schoenaerts, draait om een Oostenrijkse boer (August Diehl), die het land bewerkt als in 1939 de oorlog uitbreekt. Vanaf dat moment is zijn eenvoudige leven nooit meer hetzelfde. Een waargebeurd verhaal, gebaseerd op het leven van Franz Jägerstätter. Hij staat erom bekend geweigerd te hebben mee te vechten in de oorlog en voor zijn principes gestorven te zijn.#7. Bloodshot (27 februari)
Regie: Dave Wilson

Als je weer klaar bent voor wat actie, dan hoef je maar tot het eind van februari te wachten en dan kan je naar Bloodshot in de bioscoop. Hierin is Vin Diesel te zien in de hoofdrol. Als hij en zijn vrouw vermoord worden, wekken wetenschappers marinier Ray Garrison weer tot leven. Hij wordt een supermens, een moordmachine, die bekend komt te staan als Bloodshot. In eerste instantie traint hij met zijn mede-supersoldaten en kan hij zich zijn verleden niet herinneren. Maar dan komen de herinneringen terug en wil hij wraak. Al snel blijkt er veel meer aan de hand te zijn dan de simpele samenzwering waar hij van uit ging.#8. Onward (4 maart)
Regie: Dan Scanlon

Bloodshot maakt voor de verandering eens niet onderdeel uit van een gevestigd filmuniversum. Ook Pixar bedacht zich dat het tijd was om weer eens een origineel verhaal te vertellen en kwam uit op Onward. Deze animatiefilm speelt zich af in een magische wereld vol elfen, trollen, zeemeerminnen en alle andere magische wezens. Maar langzaamaan gaat de magie verloren en vertrouwen de bewoners steeds meer op machines zoals mobiele telefoons en auto's. Twee tienerelfen, Ian en Barley Lightfoot, gaan er daarop op uit om uit te zoeken of er nog magie in de wereld is, zodat ze met hun lang geleden overleden vader kunnen praten.#9. The Invisible Man (5 maart)
Regie: Leigh Whannell

Soms kom je ook uit op minder originele films en dit is er een van. Universal Pictures had deze film aangekondigd als onderdeel van het nieuwe cinematic universe rond monsters. Maar na het floppen van The Mummy in 2017, probeert men het nu opnieuw met een op zichzelf staande film. Eentje die geproduceerd wordt door horrormeester Jason Blum. In deze film zit Cecilia Kass vast in een gewelddadige relatie met een rijke en briljante wetenschapper. 's Nachts weet ze van hem te ontkomen en besluit ze zich voor hem te verbergen. Maar als haar ex zelfmoord pleegt en haar een groot deel van zijn fortuin achterlaat, vermoedt ze dat er meer aan de hand is. Toeval blijkt geen toeval...#10. Mulan (26 maart)
Regie: Niki Caro

The Invisible Man is niet de enige remake die we krijgen in 2020. Mulan, de live-action versie van de animatiefilm van Disney, komt in maart uit. De Keizer van China besluit dat elke familie één man moet leveren die in het leger kan dienen, zodat het land verdedigd kan worden tegen de Hunnen. Hua Mulan, de oudste dochter van een geëerd krijger, besluit de plaats van haar zieke vader in te nemen. Ze vermomt zich daarvoor als een man met de naam Hua Jun en moet continu zien te vertrouwen op haar innerlijke kracht.#11. No Time to Die (2 april)
Regie: Cary Fukunaga

Daniel Craig moest net als Mulan vertrouwen op zijn innerlijke kracht om Bond 25 te maken. Hij wilde nog liever zijn polsen doorsnijden dan nog een Bond-film te maken. Maar die kwam er toch en is in april in de bioscoop te zien. In No Time to Die is James Bond met pensioen gegaan en leeft hij een teruggetrokken leven op Jamaica. Als CIA-agent Felix Leiter zijn hulp inroept om een vermiste wetenschapper te zoeken, en blijkt dat die ontvoerd is, moet Bond een gevaar het hoofd bieden dat de wereld nog nooit eerder gezien heeft.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Jammer dat hier ook veel flops tussen gaan zitten.

Ik zou wel een Poll willen welke films gaan floppen in 2020

Dawgruule

Avatar

Is 1917 niet opgenomen als één take? Of is er wel in geknipt en moeten wij het gevoel krijgen dat dat zo is?

Rick Dalton

Avatar

@Dawgruule, ik geloof dat 1917 echt in 1 take is opgenomen ja. Ben daar ook erg enthousiast over.

Chris23

Avatar

Onward, en ... meer niet zo te zien.

ThEnd

Avatar

@Dawgruule, moet voelen als one take, maar is niet zo opgenomen, net zoals bijvoorbeeld Birdman. Dat zou echt onmogelijk zijn voor een film op deze schaal.

Goku32

Avatar

Er zit er geen 1 tussen dat ik zeg yes, ik wil die zeker weten zien.

SoloSlim

Avatar

Bad boys for life begint me meer en meer te boeien. Vond de trailer eerst heel slecht maar de nostalgie begint de bovenhand te krijgen.. Kan goed zijn!

Markie91

Avatar

Leuke lijst met films alleen zijn die bruggetjes tussen de films echt nodig.... Ik vind ze echt tenenkrommend.

Railgunner

Avatar

@redactie: Toronto ligt niet in de VS, maar in Canada.

Blablazer

Avatar

Jojo Rabbit lijkt me heerlijk om te kijken. Birds of Prey weer eens wat anders. Mulan lijkt me wel leuk.

Invisible Man ziet er wel grappig uit als hij wat goedkoper is op Bluray.

noah81

Avatar

Ben niet echt een dc fan maar birds of prey lijkt me top!

NieuwsFilm

meest populair