De 6 meest verrassende films van dit jaar

De 6 meest verrassende films van dit jaar

Deze films waren toch redelijk onverwacht goede films!

In 2019 waren er een aantal films die flink teleurstelden bij een groot deel van het publiek. Maar er waren ook een aantal films die juist erg verrassend waren. Hieronder zes van deze films!

Uiteraard kan het zijn dat jij verrast werd door andere films. Aangezien er hieronder maar zes staan, kun je je suggesties kwijt op de gebruikelijke plaats! Overigens is er gekeken naar films die in 2019 in beeld kwamen bij het bredere publiek.

Joker

Regie: Todd Phillips | Hoofdrollen: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Ondanks dat deze DC-film veel aandacht kreeg en ongetwijfeld het nodige publiek zou gaan trekken, is het enorme succes zeer onverwacht. Er werd meer dan 1 miljard dollar opgehaald en het publiek kijkt uit naar meer van dit soort grauwe DC-films. En dan te bedenken dat Warner Bros. juist veel moeite had om de film groen licht te geven.



Crawl

Regie: Alexandre Aja | Hoofdrollen: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson

Deze monsterfilm was een aangename verrassingen, zeker als je nagaat dat maar weinig van dit soort films weten te overtuigen. Er werd een prima sfeer neergezet, met ook uitstekende rollen van de paar hoofdrolspelers. Filmmaker Quentin Tarantino zette Crawl zelfs in zijn top drie over 2019.



Parasite

Regie: Bong Joon-ho | Hoofdrollen: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Hyae Jin Chang

Dat ook deze film van Bong Joon-ho wordt bejubeld, mag geen echt verrassing genoemd worden. Toch weet de Zuid-Koreaanse filmmaker steeds meer indruk te maken. Na onder meer Snowpearcer en Okja is dit opnieuw een waanzinnige film. Eentje om te zien en toch best verrassend dat Parasite boven zijn voorgangers uitsteekt.



Rocketman

Regie: Dexter Fletcher | Hoofdrollen: Taron Egerton, Jamie Bell, Bryce Dallas Howard

Na Bohemian Rhapsody leek dit er eentje te worden die het succes nogmaals dunnetjes over zou doen. Toch is Rocketman een pakkende muzikale biopic geworden en dit is ook zeker te danken aan acteur Taron Egerton. Genieten, ook voor mensen die niet zo van de muziek van Elton John zijn.



Ready or Not

Regie: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett | Hoofdrollen: Samara Weaving, Andie MacDowell, Mark O'Brien

Deze stevige horrorthriller was een aangename verrassing en zeker eentje die liefhebber niet zag aankomen. Met de mooie Samara Weaving (The Babysitter) is dit een film die zichzelf niet te serieus neemt en de nodige komedie inbrengt. Zeker even kijken als je deze gemist hebt!



Ad Astra

Regie: James Gray | Hoofdrollen: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland

Hoe dichter deze scifi-film de releasedatum naderde des te meer je er over hoorde. Lange tijd was het namelijk erg stil rond de film van James Gray en met Brad Pitt, Tommy Lee Jones en Donald Sutherland. Het blijkt een verrassende ervaring met visueel pakkende momenten, ook al was het niet echt een titel voor het grote publiek.




NieuwsFilm

meest populair