'Frozen 2' als 6de Disney film over de 1 miljard dollar

'Frozen 2' als 6de Disney film over de 1 miljard dollar

2019 is een heerlijk jaar voor het 'Huis van de Muis'.

Een uitstekend bericht voor Disney en de makers van Frozen 2: De film heeft hebben binnen vier weken 1 miljard dollar opgebracht. Hiermee is Frozen 2 de zesde Disney film van dit jaar die dit voor elkaar krijgt.

De Marvel-films Captain Marvel en Avengers: Endgame, Pixar's Toy Story 4 en de live action versies van Aladdin en The Lion King kregen het eerder dit jaar al voor elkaar om dit bedrag bij elkaar te sprokkelen. Er is een grote kans dat Star Wars: The Rise of Skywalker de zevende film wordt die dit doet.

China
Waar het vele films de laatste maanden niet lukte, lukt het Frozen 2 wel om China te veroveren: Aldaar is in vier weken 111 miljoen dollar opgehaald. Ook in Zuid-Korea presteerde de film lekker met 67 miljoen.

Het eerste deel van Frozen behaalde in 2013 ook al meer dan een miljard dollar. Uiteindelijk bleef die film steken bij 1,276 miljard. Daar zal deze film waarschijnlijk overheen gaan.

Twee films
Er waren dit jaar (tot nu toe) maar twee films van andere studio's die over de miljard heen gingen: Sony's Spider-Man: Far From Home (in samenwerking met Disney) en Warner Bros' Joker.

In Nederland trok de film Frozen 2 in het openingsweekend ongeveer 200.000 bezoekers. Dat bracht in totaal 1,6 miljoen euro op, een record voor een animatiefilm van Disney.



Frozen 2 is nog steeds te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair