Algemeen

'Frozen 2' als 6de Disney film over de 1 miljard dollar

2019 is een heerlijk jaar voor het 'Huis van de Muis'.

door Niels van Arkel om 16:22 in Algemeen
Een uitstekend bericht voor Disney en de makers van Frozen 2: De film heeft hebben binnen vier weken 1 miljard dollar opgebracht. Hiermee is Frozen 2 de zesde Disney film van dit jaar die dit voor elkaar krijgt.

De Marvel-films Captain Marvel en Avengers: Endgame, Pixar's Toy Story 4 en de live action versies van Aladdin en The Lion King kregen het eerder dit jaar al voor elkaar om dit bedrag bij elkaar te sprokkelen. Er is een grote kans dat Star Wars: The Rise of Skywalker de zevende film wordt die dit doet.

China
Waar het vele films de laatste maanden niet lukte, lukt het Frozen 2 wel om China te veroveren: Aldaar is in vier weken 111 miljoen dollar opgehaald. Ook in Zuid-Korea presteerde de film lekker met 67 miljoen.

Het eerste deel van Frozen behaalde in 2013 ook al meer dan een miljard dollar. Uiteindelijk bleef die film steken bij 1,276 miljard. Daar zal deze film waarschijnlijk overheen gaan.

Twee films
Er waren dit jaar (tot nu toe) maar twee films van andere studio's die over de miljard heen gingen: Sony's Spider-Man: Far From Home (in samenwerking met Disney) en Warner Bros' Joker.

In Nederland trok de film Frozen 2 in het openingsweekend ongeveer 200.000 bezoekers. Dat bracht in totaal 1,6 miljoen euro op, een record voor een animatiefilm van Disney.Frozen 2 is nog steeds te zien in de bioscoop.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Het zou te gek zijn om Frozen 3 een Live Action film van te maken.

Coola

Avatar

Tja minus captain marvel die ik erg matig vind. Ben ik van mening dat goede films dit soort winst bedragen meer dan terecht verdienen.

Master Of Films

Avatar

Ajb GH, je live action Frozen Smiley face en ja het is van Disney. Disney–ABC om precies te zijn.

bestmovieman86

Avatar

Huis van de muis... Dat was ook hoogstens 2x grappig om disney zo te noemen

NieuwsFilm