Featured

Dit zijn 7 wel zeer afwijkende kerstfilms!

Kerstfilms zonder een kerstman.

door Bram de Groot om 07:57 in Featured
Gisteren plaatsten we nog 5 opvallende kerstfilms op Netflix en nu hebben we hieronder zeven kerstfilms neergezet die net even iets anders zijn dan de standaard gezellige kerstfilm.

Uiteraard zijn er nog veel meer van deze films. Denk maar aan titels als Scrooged, Bad Santa en The Night Before. Mocht je nog andere zeer afwijkende kerstfilms kunnen bedenken; zet deze dan even op de gebruikelijke plaats, en wie weet plaatsen we een tweede reeks!

Iron Man 3 (2013)

Regie: Shane Black | Hoofdrollen: Robert Downey Jr., Guy Pearce en Gwyneth Paltrow

Ondertussen is het niet altijd even geliefde Iron Man 3 officieel een kerstfilm. Dit is bevestigd door Marvel. De film speelt zich dan ook af tijdens de kerstdagen, ondanks dat de film zelf in mei zijn première beleefde. Deze Marvel-film is te zien op Disney+.Die Hard (1988)

Regie: John McTiernan | Hoofdrollen: Bruce Willis, Alan Rickman en Bonnie Bedelia

Jarenlang was er een discussie over of Die Hard een kerstfilm is. Dit is door 20th Century Fox redelijk recent verhelderd; de stevige actiefilm rond de eenzame John McClane op kerstavond is officieel een kerstfilm. Geen wonder ook. Ieder jaar keert de film rond deze tijd van het jaar terug op tv. Op eerste kerstdag te zien op Veronica.The Nightmare Before Christmas (1993)

Regie: Henry Selick | Hoofdrollen (stemmen): Chris Sarandon, Danny Elfman en Catherine O'Hara

Deze geliefde musical stop-motion film van schrijver / producent Tim Burton is een van de mooiste kerstfilms. De film werd in 1993 uitgebracht door Walt Disney via het label Touchstone Pictures aangezien de studio vond dat deze te duister en te eng zou zijn voor kinderen. The Nightmare Before Christmas staat op Disney+.National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Regie: Jeremiah S. Chechik | Hoofdrollen: Chevy Chase, Beverly D'Angelo en Randy Quaid

Deze komedie met Chevy Chase in de hoofdrol is ook zeker niet de standaard kerstfilm, maar wel één van de geliefdste. Deze wordt ook gezien als de beste vervolg op de Vacation-reeks van National Lampoon. Deze wordt verrassend genoeg komende tijd nergens vertoond, tenzij je zin hebt om hem op SAT1 te bekijken.Krampus (2015)

Regie: Michael Dougherty | Hoofdrollen: Adam Scott, Toni Collette en Emjay Anthony

Deze kerstfilm over het demonische kerstmonster Krampus komt van Michael Dougherty van wie recent Godzilla: King of the Monsters verscheen. De vaak ook grappige monsterfilm was een succes aan de bioscoopkassa's. Op eerste kerstdag te zien op Veronica!Black Christmas (2019)

Regie: Sophia Takal | Hoofdrollen: Imogen Poots, Lily Donoghue en Aleyse Shannon

Deze nieuwe kersthorror is een twee losse remake van de gelijknamige film uit 1974. De film volgt een groep schoolmeiden die tijdens de kerstdagen te maken krijgen met een stalker. Het is een zoveelste productie van Blumhouse Productions. De film verscheen recent in de States; een Nederlandse release is er niet van gekomen.Gremlins (1984)

Regie: Joe Dante | Hoofdrollen: Zach Galligan, Phoebe Cates en Hoyt Axton

Deze geliefde jaren 80-film met rond Gizmo en de mogwai die zich ontpoppen tot de Gremlins is een lekker kerstfilm. Gizmo is zelfs een kerstcadeautje in de film. Gremlins is een prachtige zwarte komedie en we zien de nodige kerstelementen voorbijkomen. Dit jaar niet met kerst te zien op de buis.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Bovenstaande films zijn betere kerstfilms dan dat plakkerige zooitje op die Netflixlijst die jullie afgelopen weekend plaatsten.

Ik heb nog 3 klassieke kerstfilms die helaas steeds minder gezien worden.
1. It's a wonderful life, de kerstfilm van Frank Capra met James Stewart in de hoofdrol als George Bailey die zelfmoord overweegt en gelooft dat de wereld een betere plek zou zijn geweest als hij nooit geboren was. Een engel laat hem zien wat het daadwerkelijke effect zou zijn geweest.
2. The Bishop's Wife, een komedie met Cary Grant in de hoofdrol is nog een film met een engel. In dit geval is deze gestuurd om een geestelijke te helpen maar in plaats daarvan wordt de engel verliefd op diens vrouw.
3. The Three Godfathers, in deze western van John Ford met John Wayne vinden 3 bankovervallers op de vlucht midden in de woestijn een stervende vrouw die net bevallen is van een baby. De 3 proberen het kind te redden en zetten daarbij hun eigen leven op het spel.

Darthmar

Avatar

Ik mis Lethal Weapon.

ntt

Avatar

Ben blij dat ik ze op schijfje heb, kan ik ze lekker ieder jaar kijken!!
Vind het lijstje erg kort trouwens.
Ik mis Home Alone, jingle all the way, The Muppet Christmas Carol!! Allemaal zonder Kerstman!!

moviethomthomas

Avatar

Ik ga voor The Long Kiss Goodnight en Batman Returns

Frietgezicht

Avatar

@ Wayne, kijk liever die dubbele It’s A Wonderful Life aflevering van Married With Children Smiley face

NieuwsFilm

meest populair