In 2019 was Disney oppermachtig aan de box office

In 2019 was Disney oppermachtig aan de box office

De box office van 2019 is van Disney.

De afgelopen jaren was Walt Disney al verantwoordelijk voor de grootste kaskrakers en de meeste bioscoopomzet wereldwijd, maar in 2019 heeft de filmstudio, mede dankzij de vele dochterstudio's, een waanzinnig record neergezet.

Het blijkt dat Disney in de States, maar ook wereldwijd, maar liefst acht films aflevert uit de box office top tien over 2019. Ondanks dat Star Wars: The Rise of Skywalker nog niet in die top tien wereldwijd staat, wordt de $759 miljoen van Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw waarschijnlijk binnen een week gepasseerd om zo #9 in de box office top tien wereldwijd over te nemen.

Acht van de tien van Disney
Als we er even vanuit gaan dat The Rise of Skywalker meer dan $1,13 miljard ophaalt, dan komt de Star Wars-film van Lucasfilm uiteindelijk uit op de derde positie. En ondanks dat Disney maar een beperkt percentage van de opbrengst ontvangt, is Disney's dochteronderneming Marvel Studios verantwoordelijk voor de creatieve productie van Spider-Man: Far from Home. En zo levert The Walt Disney Company dus acht van de tien grootste kaskrakers van 2019 op.


1. Avengers: Endgame (Disney | Marvel Studios)
2. The Lion King (Disney)
3. Star Wars: The Rise of Skywalker (Disney | Lucasfilm)
4. Spider-Man: Far from Home (Sony Pictures | Marvel Studios)
5. Captain Marvel (Disney | Marvel Studios)
6. Frozen II (Disney)
7. Toy Story 4 (Disney | Pixar)
8. Joker (Warner Bros.)
9. Aladdin (Disney)
10. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (Universal Pictures)

Overigens maakt Jumanji: The Next Level (Sony Pictures) nog de kleine kans om de #10 positie over te nemen van Hobbs & Shaw. Op dit moment staat de tweede moderne Jumanji-film op $326,5 miljoen wereldwijd. Frozen II draait nog volop in de bioscoop en deze succesvolle animatiefilm zou zomaar een paar plaatsen kunnen stijgen in de uiteindelijk top tien.



NieuwsFilm

meest populair