Featured

Hoe 'Morbius' het Spider-Verse en een 'Extended Marvel Cinematic Universe' lanceert

Bestaat het MCU vrij snel uit misschien wel zo'n 50 films?

door Bram de Groot om 09:02 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe (MCU) bestaat vanaf heden uit 24 films en na dit jaar uit misschien wel 31 of wie weet zelfs 33 films. De trailer van Morbius lijkt het bewijs dat Sony's Marvel Universe (SMU) niet alleen onderdeel is van Marvel Studios' succesvolle MCU-filmreeks, maar ook de eerdere Spider-Man films betrekt.

De Marvel-film Morbius lijkt een belangrijke nieuwe stap in Phase 4 van het Marvel-filmuniversum. De film hint namelijk naar een twee grote connecties met andere titels in Marvel-filmland.


Spider-Man van Tobey Maguire

In de trailer voor Morbius is te zien hoe Jared Leto's Michael Morbius langs een muur met graffiti loopt, met daarop een beeld van Spider-Man. Dit lijkt op het eerste oog een directe link te hebben met het einde van Spider-Man: Far Frome Home als Tom Hollands Peter Parker wordt beschuldigd van de dood van de schurk Mysterio.


Er is echter iets vreemds aan dit beeld, aangezien niet een ontwerp van het Spider-Man pak van Tom Holland is gebruikt, maar de Spider-Man van Tobey Maguire uit de drie Spider-Man films van regisseur Sam Raimi. De grote vraag is nu... Wat heeft dit te betekenen? Een Spider-Verse?

Vulture uit Spider-Man: Homecoming

En dan is er uiteraard de ontmoeting tussen Morbius en Michael Keatons Adrian Toomes / Vulture uit Spider-Man: Homecoming uit 2017, helemaal aan het einde van de trailer. Dit lijkt een eerste hint naar de komst van de Sinister Six, maar het is uiteraard ook een definitief bewijs dat het SMU onderdeel is van het MCU.


Ondanks dat er nog geen enkele link wordt gemaakt met Venom uit 2018 is het onoverkomelijk dat deze film ook verbonden wordt aan Morbius en daarmee al is aan het MCU. En met de komst van Blade the Vampire Hunter, gespeeld door Mahershala Ali, is een Blade vs. Morbius-moment opeens helemaal niet meer ondenkbaar.

"Extended Marvel Cinematic Universe"

Grote vraag die gaat volgen: bestaan de X-Men films dan ook in het grotere MCU, op den duur zelfs omgedoopt tot het Extended Marvel Cinematic Universe? Recent maakte Disney naar verluidt nog de fout door The New Mutants aan te zien als een film binnen het MCU. Maar was dit eigenlijk wel een fout? Als Marvel Studios besluit de Deadpool-films te integreren in het MCU, dan bestaat het uitdijende MCU uit nog veel meer films, zij het niet direct aan elkaar verbonden.


Bekijk nu:
Onthullende trailer voor Marvel-film Morbius!


Daniel Espinosa's Morbius verschijnt op 13 augustus in de Nederlandse bioscoopzalen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

De Tobey Maguire hint zou eventueel nog te verklaren zijn door een rechtenkwestie. Over die incarnatie hebben ze volgens mij de volledige rechten. Dan hoeven ze daar geen verantwoording af te leggen aan Marvel (of te betalen).

Filmgast2.0

Avatar

Wellicht dat Venom en Morbius zich in een alternatief universum afspelen en dat de Maguire Spiderman daar dé Spiderman is. Een beetje Into the Spiderverse-achtig.

PRIME

Avatar

Ik las ergens dat ze de rechten wellicht nog niet gedekt hebben om een afbeelding van Tom Holland's Spider-Man te pakken, dus hebben ze nu even deze afbeelding gepakt.

Ik denk dat het écht te veel is om én Tobey's Spider-Man en Holland's Spider-Man aan elkaar te linken.

GreenHornet

Avatar

SpiderVerse kan nog altijd

Artificialis

Avatar

Sony's Marvel Universe kiest voor een duistere invalshoek door villains duidelijk het podium te geven. Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe ze dit verder gaan opbouwen. Venom en Joker zijn niet met elkaar te vergelijken, maar allebei wel een aanzienlijk groter succes geworden dan op basis van matige reviews vooraf werd verwacht. Het publiek ziet blijkbaar graag een anti-schurk in de hoofdrol. Morbius zou best goed aan kunnen slaan.

Sunspot

Avatar

Ik ben er alleen maa rblij mee, verversing, MCU was al te veel hetzelfde, en komt hetzelfde erna zowat

Dit met Morbius alleen al is lekker om te zien Smiley face

Sunspot

Avatar

@Artificialis

Anti-schurken zijn het mooiste, mits goed uitgewerkt!

Goku32

Avatar

Dit is een character dat niet veel mensen kennen. Dus ik denk dat dit niks gaat worden

NieuwsFilm

meest populair