Algemeen

Waititi's 'Star Wars'-film kan gevolgen hebben voor andere projecten

Komt bijvoorbeeld 'Akira' nog wel?

door Niels van Arkel om 10:35 in Algemeen
Gisteren werd bekend dat acteur/regisseur Taika Waititi door LucasFilm is gepolst voor het maken van een film in het Star Wars-universum. De laatste tijd zijn er echter nog meer projecten van Waititi bekend gemaakt. Wat betekent het voor die projecten?

Thor: Love and Thunder
Allereerst de film in het Marvel Cinematic Universe: Thor: Love and Thunder. Voor die film lijkt niets aan de hand. Volgens een recent interview zullen de opnames daarvan deze zomer beginnen (als dat tenminste kan met de bosbranden in Australië).

Akira
Een ander verhaal is Akira, een nieuwe film die Waititi gaat maken voor Warner Bros. Het project staat al sinds 2002 op het schema bij de studio en sinds eind 2017 is Waititi al bij het project betrokken.

Waititi zelf wist dit najaar te melden dat het project nog steeds in zijn agenda past: "Doordat we zo hard aan het script van Akira hebben gewerkt, moesten we de startdatum voor de opnames elke keer uitstellen. Uiteindelijk duurde dit zo lang, dat het overlapte met de opnames van Thor. Het duurt dus nog een paar jaar voordat we de film zien."

Overigens heeft Warner Bros. zelf de film van het release schema laten halen. In mei 2021 komt nu The Matrix 4 naar de bioscopen.

Next Goal Wins
En dan nog Waititi's volgende project: Biopic Next Goal Wins. Deze film is deze maand in post-productie gegaan en we verwachten dat de film dit jaar nog in de bioscopen zal verschijnen.Waititi's laatste project, Jojo Rabbit, is nog in de Nederlandse bioscopen te zien.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

over marvel gesproken: wel leuk interview met "iron man" :

NieuwsFilm