Algemeen

Jim Carrey ziet team-up tussen 'Dr. Robotnik' en 'The Riddler' wel zitten

Ach, waarom ook niet met al die gedeelde universums?

door Arjen Rooseboom om 07:11 in Algemeen
Jim Carrey, de man die bijna 20 jaar lang (van 1995 t/m 2014) vervolgen op zijn films meed als een besmettelijke ziekte, lijkt helemaal bijgedraaid en zit de laatste tijd in full-sequel-modus. Zo verscheen de acteur, die de 60 nadert en de rollen niet meer zo voor het uitkiezen heeft, al in Dumb & Dumber To, heeft hij wel oren naar een 3e Ace Ventura en staat hij open voor deel 2 van The Mask.

Met de aankomende release van Sonic The Hedgehog, waarin Carrey de schurk Dr. Robotnik speelt, gaf hij tegenover COMICBOOK.COM aan dat hij ook dit personage graag snel nog een keer wil vertolken: "Het was echt leuk om mensen ervan te overtuigen dat ik een drievoudig IQ had. Er is zoveel ruimte, want Robotnik heeft zijn apotheose (nog) niet bereikt".

The Riddler
Verder legde Carrey een link tussen Dr. Robotnik met een ander oud karakter van hem, The Riddler uit 1995's Batman Forever en sprak hij zijn wens uit om het excentrieke duo een gezamenlijke film te geven vanwege hun vele raakvlakken: "Ze komen allebei uit een plek van verwaarlozing met een gevoel van absolute minderwaardigheid dat zich manifesteert in prachtig ontworpen creaties om de wereld te beheersen".

Hoewel dit qua rechten best wel een dingetje wordt om voor elkaar te krijgen, hoeven we niets uit te sluiten, want tegenwoordig is alles mogelijk in Hollywood. Wellicht dat eerder de timing wat ongelukkig is om nu The Riddler weer uit de mottenballen te halen. Tenslotte krijgen we volgend jaar een nieuwe portrettering van Paul Dano in The Batman.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Jim Carrey begrijpt natuurlijk ook wel dat hij op zijn leeftijd voor steeds minder rollen in aanmerking komt. Laat staan films waarin hij de hoofdrol speelt. Sequels op bekende merken zijn misschien nog zijn enige kans om op de voorgrond in beeld te blijven.

GreenHornet

Avatar

Liar Liar 2 - The New Lie
Fun with Dick and Jane: 2

Malloy de Beer

Avatar

Ik denk dat Jim Carrey vooral verassend veel genoten heeft van Dumb and Dumber 2.
En dan nu enkele jaren later ziet dat we in een tijd zitten van sequels en remakes, terwijl hij er vroeger zelf erg op tegen was.
Maar gezien dat sequels erg van deze tijd zijn vind ik het logisch dat die aangeeft open te staan om nog eens in een rol te springen die hem ooit veel succes heeft opgeleverd.
Ace Ventura en Mask behoorden namelijk wel samen met Dumb & Dumber tot zijn grote successen, alle drie in 1994 wat voor hem dus een geslaagd jaar werd.
Maar persoonlijk vind ik dat er maar weinig films zijn van hem waarin ik een geslaagde sequel in zie, D&D 2 was een leuke herzien maar totaal overbodig. Dat lijkt mij het geval bij al zijn films.
Een vervolg op The Cable Guy vind ik dan nog wel het meest potentie hebben.

NieuwsFilm

meest populair