Zoon Kurt Russel als Snake Plissken in 'Escape From New York'-reboot

Zoon Kurt Russel als Snake Plissken in 'Escape From New York'-reboot

Dichter als dit bij de oorspronkelijke acteur kan haast niet.

Een jaar geleden meldden we bij FILMTOTAAL dat schrijver Leigh Whannel (Saw/Indidious: Chapter 3/Upgrade) was aangetrokken om het script te pennen van de Escape From New York-reboot.

Lang bleef het onduidelijk wie de hoofdrol zou moeten gaan spelen en nu vertelt Whannel tegenover JOBLO dat 20th Century Fox 20th Century Studios niemand minder dan Wyatt Russel (Overlord), inderdaad de zoon van Kurt Russel, op het oog hebben als een jonge Snake Plissken.

Het origineel van John Carpenter uit 1981 speelde zich af in een toekomst (toen nog 1997) waar Manhattan was veranderd in een zwaar beveiligd gevangeniseiland. Wanneer de president neerstort in deze rottende stad, wordt een outlaw (Russel) naar binnen gestuurd om hem te redden.

Tentpole
Eerder al meldde Whannel dat zijn visie op de reboot oude elementen van Carpenters klassieker zal behouden, maar tegelijkertijd ook nieuwe ideeën op tafel gaat leggen. Hij wil het pad vermijden van de zogenaamde 'tentpole'-films (remakes die bijna exacte kopieën zijn en volledig op safe spelen door hetzelfde te laten zien, soms met een verlaagde PG-rating) wat bijvoorbeeld titels zoals Total Recall en RoboCop overkwam.

Eerst kunnen we op 5 maart in de Nederlandse bioscopen gaan griezelen bij The Invisible Man, zowel geschreven als geregisseerd door Whannell.

NieuwsFilm

meest populair