'Bohemian Rhapsody' en 'Rocketman' regisseur waagt zich aan 'The Saint' reboot

Na 'Sherlock Holmes 3' lijkt zijn volgende project bekend.

Simon Templar alias The Saint maakt binnenkort zijn comeback in een nieuwe bioscoopfilm. Geruchten hierover gaan al langer, maar de aanstelling van regisseur Dexter Fletcher komt het avontuur een stapje dichterbij.

Het is niet de eerste keer dat deze held de overstap maakt vanuit zijn boekenreeks. Vanaf de jaren dertig verschenen talloze films en radio-uitzendingen, al is het tegenwoordig vooral de televisieserie met Roger Moore die herinnerd wordt. In 1997 verscheen er een film met Val Kilmer in de titelrol.

Bohemian Rhapsody
Fletcher was al lange tijd een gevestigd acteur in producties zoals Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Band of Brothers. De laatste jaren timmert hij echter flink aan de weg als regisseur. Die werden goed onthaald, maar pas toen hij Bryan Singer verving als regisseur van Bohemian Rhapsody wist Fletcher alle ogen op zichzelf te richten.

Het script wordt verzorgd door Seth Grahame-Smith, die eerder verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld The Lego Batman Movie. Verwacht wordt dat The Saint - die inmiddels bijna honderd jaar geleden het levenslicht zag - naar de moderne tijd vertaald wordt.

NieuwsFilm

meest populair