Algemeen

Geen Steven Spielberg als regisseur voor 'Indiana Jones 5'!

James Mangold (Ford v Ferrari) neemt waarschijnlijk stokje over

door Niels van Arkel om 10:02 in Algemeen
Het hoge woord is er uit: Steven Spielberg is niet de regisseur van de nieuwe Indiana Jones. Hij draagt het stokje, voor het eerst in 39 jaar, over aan een nieuw opperhoofd. Dat meldde Variety gisterenavond.

Volgens een bron binnen Lucasfilm blijft Spielberg betrokken als producent. De beslissing om de regiestoel te verlaten is 100% van Spielberg zelf. Hij wil met deze film een nieuwe generatie aanspreken, en daarom is hij van mening dat hij ook een stapje terug zal doen.

James Mangold
Er is - volgens de bron - nog geen vervanger voor Spielberg, maar er hebben gesprekken plaatsgevonden met regisseur James Mangold. De man achter Oscar-successen Walk The Line en Ford v Ferrari is de topkandidaat.

Mangold heeft al eerder met dit bijltje gehakt: Met The Wolverine en Logan regisseerde Mangold al eerder films in een grote franchise.Indiana Jones 5 zal in juli van volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ag, als spielberg deel 5 echt had willen maken was die film er al lang geweest. Maar hij is geobsedeerd met oscar films tegenwoordig.

Master Of Films

Avatar

James Mangold Smiley face
Maar dan nog ben ik wel huiverig (maar dat zal niet aan Mangold liggen).

Filmhead

Avatar

Of anders JJ?

Hiss

Avatar

Afgaande op de films van de laatste jaren die beide regisseurs gemaakt hebben, zijn we denk ik beter af met Mangold.

Master Of Films

Avatar

BTW. Wel frappant. Sinds Lucasfilm bij Disney zit zijn er 6 Lucasfilm producties, waarvan 4 problemen hebben met regisseurs.

Robbepost

Avatar

Tom Six lijkt me geschikt. Een Indy met sadistische insteek.

Filmhead

Avatar

Ik zeg niet doen of lekker rebooten. Tijdsperiode is raar: Indy in de 60s/70s? Kleding klopt niet meer, schatten zoeken, tis niet logisch toch. Hele idee van Indy was toch een soort James Bond en Kuifje, die zien we toch ook niet oud rond kruipen met kunstgebit? Daarom... terug in de tijd, terug naar het idee. Maar ach ja, wie ben ik Smiley face

23VDV23

Avatar

Dubbel gevoel hierbij. Eerlijk is eerlijk: Spielberg is niet meer de Spielberg van weleer. Werkt op de automatische piloot. Mangold leverde zeker met Logan iets sterks af en de soort van revisionistische aanpak die hij bij die genrefilm koos zou ik nou ook juist bij een laatste Indy film vinden passen. Maar anderzijds dan toch weer vooral in de handen van Spielberg. Het was een passende creatieve kans geweest om met het type film dat 'm groot heeft gemaakt terug te blikken. Zoals Scorsese dat met The Irishman deed. Mangold zal iets degelijks afleveren, maar Spielberg hóórt bij Indy.

Chris23

Avatar

Old Man Indy, zou een interessante insteek kunnen zijn.
Maar kweet niet of deze IP zich leent om af te wijken van de formule.
Ik zou het wel willen zien, maar Disney maakt geen films voor mij...blijkbaar.

baron nostalgia

Avatar

Deel 5 hoeft nog steeds niet te komen maar wel een goede vervanger als regisseur

deregtx

Avatar

Is de zoon van Indiana Jones overleden? Je hoort er niks meer over :D

Fluffer

Avatar

Dit kan werken ,na het desastreuze 4de deel mag de kans gegeven worden aan een andere regisseur .
Spielberg lijkt zijn touch toch wat kwijt te zijn inzake
avonturenfilms ,ben de titel van zijn vorige film even kwijt maar dat was werkelijk ondermaats .

Civilian Supreme

Avatar

Spielberg en onder andere Ridley Scott hebben het al lang niet meer. Denk dat het ze op deze leeftijd ontbreekt aan echte enthousiasme voor hun projecten.
Ze werken op 70% en vinden dat wel prima lijkt het zo.
Denk eerlijk gezegd dat een andere regisseur dit ook niet snel aan durft tenzij ze een steengoed script hebben, zoniet...laat dan maar.

Goku32

Avatar

Waarom moet er een deel 5 komen Eingelijk, wie zit daarzo op te wachten niemand. Deel 1 en 2 en 3 zijn wel vermakelijk de ander is poep

NieuwsFilm