Michael Caine weet bijzonder weinig van 'Tenet'

Michael Caine weet bijzonder weinig van 'Tenet'

Ook laat de acteur zich uit over zijn samenwerking met regisseur Christopher Nolan.

Een nieuwe Christopher Nolan film is altijd iets om naar uit te kijken. Zo maakte de regisseur o.a. de Dark Knight-trilogie, The Prestige, Inception, Interstellar en Dunkirk. In al deze films deed Michael Caine mee, dus het is niet echt een verrassing dat hij ook een rol kreeg in de nieuwe Tenet. Hij werd hier recentelijk naar gevraagd, maar weet zelf eveneens maar weinig van de mysterieuze spionagefilm.

Zo zei de 87-jarige acteur: ''Ik mocht niet eens het hele script inkijken, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet echt nodig. Ik stond namelijk maar slechts één dag op de set en kreeg toen enkel mijn eigen pagina's tekst en daar bleef het bij. Ik heb alleen met John David Washington gefilmd en ik heb er sindsdien niets meer over gehoord.''.

Samenwerking
Caine is al jarenlang goed bevriend met Nolan, maar dat betekent dus niet dat hij weet waar de film precies over gaat. Toch had het heel anders kunnen lopen, aangezien Caine in eerste instantie geen zin had om de butler van Bruce Wayne te spelen: ''Mijn eerste ontmoeting met Christopher verliep als volgt'' begint de acteur. ''Hij kwam met het script voor Batman Begins naar mijn huis, en bood mij de rol aan van Alfred Pennyworth. Ik zei: ''Ik ben te oud voor die rol en ik zie mezelf niet echt een butler spelen. Wat heb ik dan als tekst....''wil je nog wat koffie?''''

Toch wist Nolan hem te overtuigen. De regisseur wilde namelijk niet een gewone butler neerzetten maar een soort vaderfiguur voor Bruce Wayne. Caine ging er uiteindelijk mee akkoord en de rest is geschiedenis. Hij heeft dus tot nu toe in maar liefst 8 films van Nolan meegespeeld (in Dunkirk was hij enkel en alleen te horen).

NieuwsFilm

meest populair