De wereld is in de ban van 'Tiger King': bekijk hier 5 andere koninklijke tijgers

De wereld is in de ban van 'Tiger King': bekijk hier 5 andere koninklijke tijgers

Deze grote katten horen niet thuis in een hok, maar op het witte doek.

Mensen wereldwijd smulden en huiverden van de bizarre wereld uit Tiger King. De meeste mensen zijn het over één ding eens: grote katachtigen horen niet thuis in privésituaties. Deze majestueuze dieren moeten in de natuur blijven en als het echt niet anders kan in een respectabele dierentuin. Of op het witte doek natuurlijk, dus bekijken we 5 koninklijke tijgers uit de filmwereld.




Bekijk de afbeelding
Spar
Deze tijger uit We Bought a Zoo speelt een symbolische rol. Om de dood van zijn vrouw te verwerken, koopt Benjamin Mee een oude dierentuin. Hij besluit deze op te knappen om er ooit weer publiek te kunnen ontvangen.

Eén van de bewoners is Spar, een terminale Bengaalse tijger. Opnieuw wordt Benjamin geconfronteerd met de dood van iets dat hem dierbaar is. Kan hij de moeilijke beslissing maken die hem boven het hoofd hangt?




Bekijk de afbeelding
Master Tigress
De dikke panda Po is idolaat van de Furious Five; Monkey, Mantis, Viper, Crane en Tigress. Deze helden beschermen China tegen de dreigingen kwaadaardige vechtkunstenaars. Tigress is de beste krijger van hen allemaal, maar alles moet wel volgens de regels!

Daarom heeft zij het lastig met de komst van Kung Fu Panda Po. Deze volgt namelijk geen enkel protocol. Toch leert ze de onstuimige goedzak uiteindelijk te waarderen. Zeker als hij de legendarische Drakenkrijger blijkt te zijn.




Bekijk de afbeelding
Tigger
Online verschenen al diverse parodieën over de Tigger King, waarbij Winnie the Pooh te zien is als Joe Exotic. Tigger is dan ook één van de bekendste tijgers ter wereld.

Deze vrolijke spring-in-'t-veld kreeg met The Tigger Movie eindelijk zijn welverdiende film. Hierin is een treurige Tigger op zoek naar zijn familie. Die blijkt echter dichterbij dan hij ooit kon denken.




Bekijk de afbeelding
Richard Parker
Tijdens de grote verhuizing van een dierentuin vergaat het schip met alle mensen en dieren aan boord. De enige overlevenden zijn de jongen Pi, een hyena, een zebra, een orang oetan en een tijger. Zij moeten het zien te redden aan boord van een reddingssloep in het midden van de oceaan.

Er ontstaat tijdens Life of Pi een speciale band tussen de jongen en de tijger, die Richard Parker heet. Maar wat zal de tijger doen als de honger begint toe te slaan? Alhoewel... tijger?




Bekijk de afbeelding
Shere Khan
Welke incarnatie je ook kiest - het origineel uit de tekenfilm of de digitale versie uit de liveaction film - Shere Khan is een tijger om te vrezen. Hij heeft een hartgrondige hekel aan mensen, dus wanneer Mowgli in de jungle verschijnt, heeft hij direct een vijand.

Waar Shere Khan in de tekenfilm een berekende schurk leek, werd hij in de remake vooral als gevaarlijke bruut weergegeven. De duistere stem van Idris Elba maakt deze tijger compleet.

NieuwsFilm

meest populair