Opnames Marvel-films en andere blockbusters pas in 2021?

Enorme vertraging in Hollywood verwacht.

Volgens een aantal bekende Hollywood-producenten kunnen we komende periode nog veel meer uitstel van grote blockbusters verwachten. Er wordt namelijk verwacht dat de grootste producties pas in 2021 weer starten met de opnames.

De Los Angeles Times heeft enkele Hollywood-gezichten gevraagd om hun visie te geven op de gevolgen van de coronacrisis voor de filmbusiness. Er wordt doorgaans verwacht dat kleinere producties weer sneller in productie gaan, maar dat de grote blockbusters veel meer vertraging oplopen dat nu wordt verwacht.

"Ik denk dat kleinere producties eerder zullen starten, maar ik denk niet dat we tot 2021 opnamestarts voor Marvel-films of grote dure films zullen zien," zei Jason Blum tegenover de Los Angeles Times. "Het echte antwoord op de vraag is dat het allemaal draait om wanneer het testen [op corona] in dit land zo goed is als op andere plaatsen, maar dat is het nog niet."

Gedragen visie
Ook Doctor Sleep en Star Trek: Picard-producent Akiva Goldsman verwacht forse uitstel van de opnames. Hij denkt dat kleinere producties sneller opstarten. Hij gebruikt de kleinschalige horrorfilm Shut In van Jason Bateman als voorbeeld. Deze speelt zich af op één locatie.

"Ik geloof dat het een van de eerste studioproducties zal zijn die zullen starten zodra we de juiste protocollen hebben bedacht die ervoor zullen zorgen dat de cast en crew tijdens de productie even veilig zijn als ze vóór de pandemie zouden zijn geweest," aldus Goldsman die eerder dacht dat alles plat zou liggen totdat er een vaccin zou zijn.

Verplichte quarantaine vóór productie?
Black Christmas-regisseur Sophia Takal heeft een opmerkelijk idee: "Ik zou me veilig voelen om terug te keren naar een filmset als iedereen twee weken voorafgaand aan de productie in quarantaine is gegaan. Ik zou me veilig voelen op een grotere set als iedereen zich elke dag snel zou kunnen laten testen en maskers zou dragen en er overal hand-desinfecterende middelen zouden staan. En dat niemand niest, hoest of heel hard ademt in het openbaar. Maar dat is natuurlijk niet realistisch."

Ook Shang-Chi-acteur Simu Liu wil nog niet starten. "Hoe graag ik ook weer aan het werk wil, denk ik dat onze gezamenlijke prioriteit onze essentiële werknemers moet zijn. En dat tot er een vaccin is of deze ziekte onder controle is."

Op basis van deze reacties lijkt de kans groot dat de Marvel-films en andere nog niet afgeronde producties die voor 2021 gepland staan verder worden uitgesteld. Denk dan aan films als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Spider-Man 3, The Batman, Jurassic World 3: Dominion, Fantastic Beasts 3 en misschien ook wel Avatar 2.

NieuwsFilm

meest populair