De 5 betere films van: Dwayne Johnson

Acteur wordt zaterdag 48 jaar oud

Niels van Arkel 2 mei 2020 17:15 in Algemeen
Het is voor iedere filmliefhebber een vreemde tijd. Ook voor FilmTotaal is het tijd voor creativiteit. Daarom is hier een nieuwe "de 5 van".

Vandaag staat Dwayne Johnson in de spotlight. Hij hoopt op zaterdag 2 mei zijn 48ste verjaardag te vieren. Wij hebben 5 van zijn betere films (hoofdrol en bijrol) op een rijtje gezet.

Vaiana (2016)

Regie: Ron Clements | Hoofdrollen: Dwayne Johnson, Alan Tudyk, Temuera Morrison, Jemaine Clement | Dwayne Johnson als: Maui

De enige animatiefilm in deze lijst, maar misschien wel de beste rol van The Rock als de stem van ruwe bonk Maui.

In de wereld van Oceanië zet de geboren navigator Moana koers op zoek naar een legendarisch eiland. Tijdens haar ongelooflijke reis werkt ze samen met haar held, de halfgod Maui.Fast Five (2011)

Regie: Justin Lin | Hoofdrollen: Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Gal Gadot | Dwayne Johnson als: Luke Hobbs

Het debuut van Johnson in de grote Fast & Furious franchise. Hij zal terugkeren in Fast 6 en 7 en later in deze lijst met zijn spin-off.

Brian O' Connor (Paul Walker) werkte samen met Mia Toretto (Jordana Brewster) om haar broer, Dominic Toretto (Vin Diesel), uit de gevangenis te bevrijden. Achterna gezeten door de autoriteiten, komen ze terecht in Rio de Janeiro.Fighting With My Family (2019)

Regie: Stephen Merchant | Hoofdrollen: Dwayne Johnson, Vince Vaughn, Lena Headey, Florence Pugh | Dwayne Johnson als: Dwayne 'The Rock' Johnson

Deze komedische, biografische film is een redelijk nieuw genre voor The Rock, maar mede door het WWE plot is de rol prima voor hem weggelegd.

Paige (Florence Pugh) komt uit een hecht Brits gezin dat helemaal gek is op worstelen. Wanneer zij en haar broer Zak (Jack Lowden) de kans krijgen om auditie te doen voor WWE (World Wrestling Entertainment), grijpen ze deze unieke kans om hun stoutste dromen werkelijkheid te laten worden.Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Regie: Jake Kasdan | Hoofdrollen: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan | Dwayne Johnson als: Dr. Bravestone

De hergeboorte van de Jumanji filmreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Johnson, die met Kevin Hart, Jack Black en de wat serieuzere Karen Gillan een uitstekend kwartet vormt.

Vier middelbare scholieren ontdekken een videogame console en worden letterlijk het spel ingesleurd. Daar worden ze volwassen avatars. Maar wat ze al snel ontdekken, is dat je Jumanji niet gewoon speelt.Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Regie: David Leitch | Hoofdrollen: Jason Statham, Dwayne Johnson, Idris Elba, Helen Mirren | Dwayne Johnson als: Maui

De meest recente film uit de lijst en met gemiddeld een 6,2 van de FT-lezers ook de minste. De rivaliteit tussen Luke Hobbs en Deckard Shaw (Jason Statham) is toch best leuk om naar te kijken.

Ondanks het feit dat er nog altijd een gespannen sfeer heerst tussen Luke Hobbs en Deckard Shaw, brengt het lot hen weer samen en moeten ze tegen hun zin in samenwerken.Welke films mis jij nog in de lijst? Laat het weten in de reacties!

NieuwsFilm