Waarom Val Kilmer de rol van Batman al na 1 keer vaarwel zei

Waarom Val Kilmer de rol van Batman al na 1 keer vaarwel zei

Na 'Batman Forever' (1995) gaf hij het masker en de cape alweer door.

Het is altijd fijn om duidelijkheid te krijgen over bepaalde zaken uit het verleden. Zo heeft nu acteur Val Kilmer meer licht geworpen op zijn keuze om 25 jaar geleden weg te lopen van de Batman-franchise.

De 60-jarige acteur heeft jarenlang volgehouden dat hij na Batman Forever niet terug wilde keren naar de rol voor Batman & Robin (wat wel het oorspronkelijke plan was toen hij het overnam van Michael Keaton), omdat het conflicteerde met het opnameschema van The Saint.

Natuurlijk waren er ook verhalen uit de andere hoek die hem neerzetten als een 'ondraaglijk persoon om mee te werken'. Zo zei regisseur Joel Schumacher: "Hij wilde The Island Of Doctor Moreau doen omdat Marlon Brando erin zat. Dus liet hij ons op het laatste moment vallen".

Geen aandacht
Echter geeft Kilmer in een artikel in THE NEW YORK TIMES aan dat hij graag personages speelde met diepgang en anders moest hij op zijn minst plezier hebben in het spelen van vermakelijke non-personages. Het vertolken van Batman is niet leuk of bijzonder, iedereen kan dat.

Dit ontdekte Kilmer toen hij hoorde dat miljardair/zakenman Warren Buffett met zijn kleinkinderen een bezoek aan de set bracht. Kilmer hield speciaal het kostuum aan, maar de kids hadden totaal geen interesse voor hem. Ze wilden enkel met props spelen en in de Batmobile zitten.

NieuwsFilm

meest populair