Oscar Isaac alleen voor berg geld terug in 'Star Wars'

Oscar Isaac alleen voor berg geld terug in 'Star Wars'

De acteur die Poe Dameron speelde, ziet terug niet snel gebeuren.

In 2015 debuteerde Oscar Isaac als Poe Dameron in Star Wars: The Force Awakens. Hij keerde twee keer terug, maar nu lijkt hij wel een beetje klaar met de miljardenfranchise. Een nieuwe terugkeer ziet hij alleen zitten voor een hele smak geld.

In gesprek met Deadline onthulde de acteur dat hij niet snel wil terugkeren naar de reeks waarvoor hij waarschijnlijk goed werd betaald.

Wel genoten van Star Wars
Isaac kijkt overigens niet negatief terug op het maken van de Star Wars-films. het is echter niet datgene wat hij graag doet.


"Ik genoot van de uitdaging van die films en het werken met een zeer grote groep ongelooflijke artiesten en acteurs, propmakers, decorontwerpers. Dat was allemaal erg leuk. Het is niet echt wat ik van plan was te doen. Wat ik wilde doen, was handgemaakte films maken en werken met mensen die mij inspireren.

Paul Schraders films, de dingen die hij heeft gemaakt... Dat zit in mijn DNA. Ik ben natuurlijk niet de enige. Elke acteur komt uit een bepaalde generatie... Er zijn films die ze hebben gemaakt tot wie ze zijn. Dat is mijn geval zeker zo."

Hij voegde hieraan toe dat hij waarschijnlijk niet snel terugkeert naar Star Wars. "Waarschijnlijk niet, maar wie weet. Als ik een ander huis nodig heb of zoiets," aldus Isaac die in het verleden al eens aangaf klaar te zijn met de rol, met uitspraken als "mijn chips verzilveren" en "de afsluiting van een hoofdstuk van mijn leven."

Promotie nieuwe film
Isaac richt zich met bovenstaande uitspraak op zijn nieuwste film The Card Counter van regisseur / schrijver Paul Schrader, een grote naam in Hollywood. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de scripts van enkele bekende Martin Scorsese-films, zoals Taxi Driver en Raging Bull.

Isaac is uiteraard te zien in enkele grotere Hollywood-producties, maar hij duikt regelmatig op in kleinschaligere films, met successen als Inside Llewyn Davis (2013), A Most Violent Year (2014) en Ex Machina (2014). Eind dit jaar heeft hij een rol in een mogelijke nieuwe scifi-franchise: Dune.

NieuwsFilm

meest populair