Algemeen

Janelle Monáe (Moonlight) wil 'X-Men'-personage Storm spelen in het MCU

De actrice hoopt dat een nieuwe versie van het personage zal opduiken in Black Panther 2.

door Zilko Tarici om 09:44 in Algemeen
Janelle Monáe werd bekend als zangeres, maar timmert de laatste jaren ook flink aan de weg als actrice. Zo speelde ze belangrijke rollen in bekroonde films als Moonlight en Hidden Figures. Monáe heeft nu haar zinnen gezet op het personage Storm, dat de komende jaren naar waarschijnlijkheid haar intrede maakt in het Marvel-filmuniversum.

Tijdens een interview met Empire liet Monáe weten dat ze tijdens de opnames van haar meest recente album Dirty Computer, bezoek kreeg van Black Panther-regisseur Ryan Coogler en castleden Lupita Nyong'o, Chadwick Boseman en Michael B. Jordan. Haar studio bevond zich namelijk in de buurt van de filmset in Atlanta. Empire vroeg Monáe daarom of ze met Coogler heeft gesproken over een rol in Black Panther 2. Ze zei er het volgende over:

"Ik heb Ryan laten weten dat ik dolgraag mee zou doen aan deel 2. Het is altijd mijn droom geweest om Storm te spelen. Ik weet niet of ze zal verschijnen in de volgende Black Panther, maar het zou geweldig zijn om haar weer te zien. Ik heb geen idee hoe ver ze zijn met die film. Er zijn meer vrouwen die Storm geweldig hebben gespeeld, en ik zou dolgraag de rol van Storm recht aan willen doen."

T'Challa <3 Storm
Het is overigens helemaal niet ondenkbaar dat we Ororo Munroe, alias Storm, zullen zien opduiken in Black Panther 2. In de strips zijn T'Challa, alias Black Panther, en Storm namelijk getrouwd met elkaar. Nu de X-Men franchise bij Disney ligt zou dit een manier zijn om in elk geval één X-personage te introduceren in het MCU.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

Maar Storm kan niet door een blanke vrouw gespeeld worden dit keer?
Deze switch kon bij Spiderman toch ook,
zou juist toon aangeven dat het niet allemaal van 1 kant komt en dat het daadwerkelijk niks te maken heeft met huidskleur.
Een blanke Storm zou best wel interessant en aantrekkelijk zijn.

GreenHornet

Avatar

Een witte Storm is wel een game changer

McKelly

Avatar

Zou wel een toffe introductie zijn van het personage in black panther 2, aangezien Storm een relatie heeft T'Challa.

Xenolicker

Avatar

Een Storm in een glas water...?

Artificialis

Avatar

Er wordt al jaren geklaagd dat Halle Berry en Alexandra Shipp te licht waren voor de rol. Geloof het of niet, maar hoe zwart je bent is binnen de 'black community' inmiddels ook een onderwerp van gesprek. Dus ik verwacht dat Janelle Monáe niet in aanmerking zal komen voor de rol.

Disney en Marvel zullen door de Internetmenigte worden gedwongen om voor een zo donker mogelijke actrice te gaan.

mr_sinister

Avatar

@Pascal08 Wat is er mis met een donker persoon als Spider-man? Dat is toch gewoon accuraat? Miles is spider-man. Net zoals Peter Parker spider-man is. Je punt zou terecht zijn als ze Peter Parker donker zouden maken. Maar gezien Tom Holland volgens mij blank is, is er niks aan de hand. Misschien had je beter Johnny Storm als voorbeeld kunnen nemen. Zijn we ten minste gelijk een beetje ontopic, snap je hem gaat over storm hier :P Om dan gelijk te reageren over een blanke Storm? volgens mij is heel haar back story Afrikaans dus ik zie niet echt hoe je geloofwaardig daar een blanke dame daarvoor kan casten. Wat @artificialis aankaart is dan wel meer dan terecht. er wordt door een deel van de black community ook gekeken naar hoe donker je bent. Maar dat is niet alleen voorbehouden aan deze gemeenschap. Dit zie je ook terug bij andere culturen helaas.

baron nostalgia

Avatar

En relatie tussen black panther en storm zie ik wel zitten

Pascal08

Avatar

@mr sinister, ik doelde op Mary Jane, blank en roodharig en ook een backstory waarschijnlijk, die opeens donker en krulletjes had.
Als ze die kunnen vervangen dan in het kader van diversiteit toch ook wel een blanke Storm. Smiley face
Daarbij bestaan er ook blanke Afrikanen
Niks mis met mijn voorbeeld, juist heel ontopic in dit geheel, kost alleen wat inzicht en moeite om dat in te zien als we durven spreken over gelijkwaardigheid.Smiley face))

Ang3l

Avatar

Zucht.............. bullshit reacties over Storm blank maken. Op de pik getrapte witte zieltjes hier. In the eyes of the oppressor, every step towards equality feels like oppression.

De hele background van Storm betreft Afrika, aanbeden als Afrikaanse godin van een stam, getrouwd met een Afrikaans stamhoodf etc etc. Dat vervangen van kleurt van t personage is totaal iets anders dan een Human Torch of Spiderman, wiens karakter echt niet afhankelijk is van zijn blanke achtergrond. Een Mary Jane is gewoon een random meisje. Het zou wat anders zijn als Red Skull als nazi ineens donker zou zijn, want DAN klopt t karakter gewoonweg niet meer. Net als bij Storm.

Grow up.

Dit aanhalen om je "punt te maken over gelijkheid" is echt je reinste kleinzerige white privilege bullshit.

Master Of Films

Avatar

Ang3l "Zucht.............. bullshit reacties over Storm blank maken. Op de pik getrapte witte zieltjes hier.
....
Dit aanhalen om je "punt te maken over gelijkheid" is echt je reinste kleinzerige white privilege bullshit.
"
Graag verwijs ik je naar deze topic, daar kom je vooral achter de persoon in kwestie. Spoiler...niet 100% in orde.

Arnold_FF7

Avatar

@pascal

Je weet toch dat Disney koude voeten kreeg over de MJ in de mcu. Was waarschijnlijk de bedoeling dat ze Mary Jane zou zijn maar ze hebben alleen de bijnaam gepakt. Heet Michelle nog wat. Vondt het trouwens een idiote actief van Disney om het te doen. Dacht eerst dat ze een oc was voor de film

Maar toen de after credit scène, en nee hoor toch proberen woke points te krijgen. En later te roepen dat het nooit te bedoeling was dat ze Mary Jane Watson zou spelen

Steve-O

Avatar

Goede actrice

Maac

Avatar

@Ang3l
Er zitten inderdaad een paar onzinnige reacties tussen, maar strooien met termen als 'witte zieltjes' en 'white privilege' is natuurlijk net zo min constructief.

Bovendien is er allang geen sprake meer van onderdrukking op basis van ras, niet in Amerika of Nederland in ieder geval.

Pascal08

Avatar

Was maar een vraag zoals je kan zien,
Mary Jane een random meisje? Volgens mij netzo belangrijk als Alfred the butler in Batman.
Ik weet niet of ik je zielig moet vinden en medelijden moet krijgen met je instant grijpen naar white privilege en al die andere koek en gelijk in de dader slachtoffer act te springen met dit is wel erg triest.
Ik vind je redernering over Spiderman daarna ook echt niet kunnen dat zijn huidskleur niet belangrijk is, en dat van Storm wel want ojeej Afrika.
Ik wou alleen even kijken is het gelijke monniken gelijke kappen en overduidelijk dus niet, ik zie nu racisme ingeruilt worden voor het andere racisme.
Dat is jammer, had gehoopt dat we idd met zn allen een betere stap konden maken naar gelijkwaardigheid maar dit is gewoon de gifbeker omruilen voor de andere.

Pascal08

Avatar

@Arnold ik volg het niet zo nauwkeurig op de voet, af en toe zie ik wat en denk ik hmmm geforceerde gelijkheid.
Maar ik zie nu ook een heel ander beeld, dingen worden je in de schoenen geschoven als je iets aan de kaak wilt stellen.
Kan zelf niet indenken dat ik blij zou moeten zijn met positieve discriminatie.

mr_sinister

Avatar

@Pascal08 interessant vraagstuk, wat bepaalt de daadwerkelijk identiteit van een persoon? Naar mijn mening is deze identiteit niet verbonden aan de huidskleur. Als ik een donker persoon of blank persoon zie dan heb ik daar niet direct een associatie bij. Die associaties heb ik wel met de keuze van zijn kleding, zijn taalgebruik en ander factoren waarmee hij zich aan de wereld presenteert.

Vele culturele uitingen die we in westerse wereld kennen zijn niet langer toebedeeld aan iemand die blank is. Een groot deel van de personages die voorheen blanc waren, kunnen in de huidige maatschappij prima door het leven met een andere huidskleur.

Dit geldt uiteraard ook de andere kant op. Maar Storm haar hele identiteit draait om cultuur en is het m.i niet mogelijk daar blank persoon voor de casten. Er zullen uiteraard een aantal blanken afrikanen zijn, maar hoeveel van deze zullen een vergelijkbare identiteit hebben als Storm (los van haar krachten uiteraard). Het is vergelijkbaar met Luke Cage, het is lastig om zijn verhaal te vertalen naar iemand met een blanke huidskleur.

Ik vermoed dat jij vindt dat het opgedrongen politieke correctheid is. Ik ben van mening dat dit een gevolg is van de dominantie van het westerse wereldbeeld. Waar dit gedachtegoed (westerse films, comics, nerdculture etc) voorheen voornamelijk door blanke mensen werd verspreid en geconsumeerd, is dat tegenwoordig niet meer zo.

En ja positieve discriminatie in de filmwereld is naar mijn mening nodig. Ik ben er van overtuigt dat dit helpt om het multi culturele wereldbeeld te normaliseren.

NieuwsFilm

meest populair