'Tenet' volgende maand in de bioscoop? Vergeet het maar!

'Tenet' volgende maand in de bioscoop? Vergeet het maar!

12 augustus lijkt opnieuw niet het moment voor deze grote blockbusters.

In augustus en september moeten de eerste grote nieuwe bioscoopfilms verschijnen sinds de grootschalige bioscopen-lockdown wereldwijd. Denk dan aan Tenet en Mulan, maar ook A Quiet Place Part II, The Conjuring 3 en The King's Man. Het is echter zeer twijfelachtig of deze films ook daadwerkelijk uitkomen.

Volgens de senior box office-analist Eric Handler van MKM Partners is de kans klein dat Tenet op 12 augustus verschijnt. Het aanhoudend pieken van COVID-19 gevallen in de States (en daarbuiten) zorgt ervoor dat bioscopen dicht blijven of weer dicht gaan.

Handler zegt het onwaarschijnlijk te vinden dat de Noord-Amerikaanse bioscopen voor eind september weer massaal hun deuren hebben geopend. De analist verwacht dat de box office opbrengst over 2020 met maar liefst 70 procent zal dalen ten opzichte van 2019.

Bioscopen in New York en Californië
Vooral het open of dicht zijn van bioscopen in New York en Californië is een belangrijke peiler. Via Deadline wordt duidelijk dat Californië geopende bioscopen gisteren heeft gesommeerd weer te sluiten in verband met opnieuw meer COVID-19 gevallen.

Met de grote onzekerheid en de bijhorende commerciële belangen voor filmstudio's lijkt de kans zeer groot dat films nog verder worden uitgesteld en is het niet ondenkbaar dat bioscopen pas weer eind 2020 of misschien zelfs begin 2021 pas weer echt grote nieuwe blockbusters kunnen vertonen.

NieuwsFilm

meest populair