Algemeen

'Tenet' volgende maand in de bioscoop? Vergeet het maar!

12 augustus lijkt opnieuw niet het moment voor deze grote blockbusters.

door Bram de Groot om 17:18 in Algemeen
In augustus en september moeten de eerste grote nieuwe bioscoopfilms verschijnen sinds de grootschalige bioscopen-lockdown wereldwijd. Denk dan aan Tenet en Mulan, maar ook A Quiet Place Part II, The Conjuring 3 en The King's Man. Het is echter zeer twijfelachtig of deze films ook daadwerkelijk uitkomen.

Volgens de senior box office-analist Eric Handler van MKM Partners is de kans klein dat Tenet op 12 augustus verschijnt. Het aanhoudend pieken van COVID-19 gevallen in de States (en daarbuiten) zorgt ervoor dat bioscopen dicht blijven of weer dicht gaan.

Handler zegt het onwaarschijnlijk te vinden dat de Noord-Amerikaanse bioscopen voor eind september weer massaal hun deuren hebben geopend. De analist verwacht dat de box office opbrengst over 2020 met maar liefst 70 procent zal dalen ten opzichte van 2019.

Bioscopen in New York en Californië
Vooral het open of dicht zijn van bioscopen in New York en Californië is een belangrijke peiler. Via Deadline wordt duidelijk dat Californië geopende bioscopen gisteren heeft gesommeerd weer te sluiten in verband met opnieuw meer COVID-19 gevallen.

Met de grote onzekerheid en de bijhorende commerciële belangen voor filmstudio's lijkt de kans zeer groot dat films nog verder worden uitgesteld en is het niet ondenkbaar dat bioscopen pas weer eind 2020 of misschien zelfs begin 2021 pas weer echt grote nieuwe blockbusters kunnen vertonen.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Domme Amerikanen

Gigan72

Avatar

Ik ga er van uit dat we Tenet en Dune en al de andere grote films pas volgens jaar kunnen gaan zien.
Je moet ook niet raar opkijken dat ze films die ze nu verzettten naar 2021 straks weer uitslel krijgen want wie kan met 100% zekerheid zeggen dat in 2021 alles weer normaal is en dat corona weg is ....niemand kan dat zeggen.
En met een beetje pech moet de bios straks hier ook dicht.
Want hier gaan de besmettingen ook weer omhoog.

Decepticon

Avatar

Ik zeg het je, vergeet dit hele jaar maar, alles gaat naar 2021.

Thiver

Avatar

Dit wordt de eerste blockbustervrije zomer. Best interessant eigenlijk.

centr1no

Avatar

is het niet ondenkbaar dat bioscopen pas weer eind 2020 of misschien zelfs begin 2021 pas weer echt grote nieuwe blockbusters kunnen vertonen.
Zoals al maanden geleden is gezegd.
Het ongepaste, chronische optimisme om iedere keer maar te blijven verkondigen dat films maar een maandje worden uitgesteld is op het belachelijke af.
Alles open gooien ten gunste van de economie was volledig onverantwoord en een aantal Amerikaanse staten worden nu keihard met de gevolgen geconfronteerd.
Sowieso heeft niemand met een beetje hersens verwacht dat die films in Juli, Augustus of zelfs September uit zouden komen. Zet de releasedatums op n.n.b. en roep maar weer een keer als de bende onder controle is.

Robbepost

Avatar

In 2021 krijgen we elke week een big budget film!

don lukas

Avatar

Ik denk februari. Wat denken jullie?

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "En met een beetje pech moet de bios straks hier ook dicht.
Want hier gaan de besmettingen ook weer omhoog."
Kan tot een lockdown leiden, wat gewoon een must is.
Helaas krijgen we ook dat gemiezer weer van Filmtotaal's verwende huilebalken. "Boehoe, mijn vrijheid wordt ontnomen. De overheid heeft een agenda bla, bla." Nou de USA is een mooi voorbeeld hoe fout het kan gaan.

Robbepost "In 2021 krijgen we elke week een big budget film!"
Of geen enkele nieuwe film. Het valt nog bezien in 2021.
Het jaar 2020 kunnen we idd al afschrijven. Het toverwoord is en blijft vaccinatie, waardoor een veel betere groepsimmuniteit ontstaat.

neo123

Avatar

Bestaan er dan nog wel bioscopen? Bedrijven kunnen niet op niks rondkomen.

Joost van den Heuvel

Avatar

Dan maar wat later. Beter wat later dan nu toch vroeg maar zonder publiek. Het is nu toch vrijwel onmogelijk om nieuwe films op te nemen, dus dat gat moet sowieso opgevuld worden.

iemand uit friesland

Avatar

Als er dit jaar niks nieuws uitkomt, zijn we verloren. Geen enkele film maatschappij is zo gek om alles nu op streaming te gooien. Dan kunnen ze vandaag nog de stekker er uit trekken.

Denk dat we met kerst echt weten hoe en wat met de soap. Dan zal waarschijnlijk snel alles weer tot normaal komen. Hoe erg het ook is voor sommige mensen, dit is niet zo erg als men wil voordoen. En de mensen zijn er ook klaar mee, als ik zie hoe druk het weer word op sommige plaatsen.

Snap dat er een film of 2 op streaming komt, maar doen ze niet met een Bond film. Dat is dat ook gelijk de allerlaatste. En dan ook met de industrie.

PRIME

Avatar

@Gigan
@Mof

Hoezo praten over een lockdown? We hebben het hier juist goed onder controle. In een week tijd, incl BLM protesten en andere "protesten" maar 500 besmettingen, waarvan 16 opnames.
Helemaal weg zal je het niet krijgen, dus de stabiliteit van de afgelopen weken is een prima resultaat, toch?

Molemanski

Avatar

Tenet in 2020? Vergeet het maar

Master Of Films

Avatar

PRIME "Hoezo praten over een lockdown? We hebben het hier juist goed onder controle. In een week tijd, incl BLM protesten en andere "protesten" maar 500 besmettingen, waarvan 16 opnames.
Helemaal weg zal je het niet krijgen, dus de stabiliteit van de afgelopen weken is een prima resultaat, toch?"
Mogelijke lockdown. Nu hebben we onder controle, maar hoe zit het volgende week, over 2 weken, over 3 weken, over 2 maanden, over 3 maanden, over 4 maanden etc. Kijk, de Spaanse griep pandemie (wat btw een echte Influenza virus was) kwam ook in golfen.

Heel logisch dat Gigan ook met scheve ogen deze situatie gaat aankijken. Let wel, het gaat niet om angst. Maar iets meer voorbereid zijn met verwachtingen dat het mis kan gaan. Elke dag dat het goed gaat, is er weer een om te waarderen. Zoals dat Moderna een succesvolle Phase 1 COVID-19 vaccin test heeft afgerond.

PRIME

Avatar

^
Valid points. Agreed.

Gigan72

Avatar

@Prime
Zo als mof het zegt denk ik er ook over.

NieuwsFilm

meest populair