Featured

Marvels Phase 4 brengt je deze drie (!) universa

Drie alternatieve realiteiten in het MCU.

door Jim Pedd om 08:00 in Featured
Marvel Studios hintte al naar het bestaan van het multiversum. Phase 4 van zijn plannen omvat volgens Screen Rant maar liefst drie verschillende universa.

Het MCU heeft al voorzichtig gehint naar het bestaan van het multiversum. Dat gebeurde met films als Ant-Man and the Wasp en Doctor Strange. En Spider-Man: Far From Home bevatte het multiversum pas echt (leek het even tot bleek dat Mysterio een leugenaar was). Maar de toekomst van het MCU duikt er wel volop in. Marvel-baas Kevin Feige liet al eens weten dat het multiversum cruciaal is voor de toekomst van het filmuniversum.

De prime reality
Allereerst heb je nog de voornaamste realiteit. Daarin spelen zich alle Infinity Saga films af. Dat universum bevindt zich in het jaar 2023, na een tijdsprong van vijf jaar tussen het moment dat Thor Thanos doodde en Avengers: Endgame begint. Hierin speelt straks een hele rits films en series zich af, waaronder:
Black Widow
Spider-Man 3
Thor: Love and Thunder
The Falcon and the Winter Soldier

Het Loki-versum
Nieuw is het Loki-versum, dat ontstaan is tijdens de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Daarin zagen we dat Loki uit 2012 wist te ontsnappen met behulp van de Tesseract. Captain America kon die tijdlijn niet repareren en dat geeft de aanleiding voor ten minste een serie:
Loki

Het What if...-universum
En dan is er nog het universum van de animatieserie What If...?. Die draait om een heel alternatieve realiteit waarin significante elementen uit het MCU heel anders zijn. Zo krijgt Peggy Carter in de serie het Super Soldier-serum toegediend, waardoor zij Captain America wordt. En Tchalla wordt in een van de afleveringen Star-Lord. Die verhalen hebben geen connectie met de prime reality, maar geinig zijn de koppelingen natuurlijk wel straks.
What If...?

Het gaat dus nu om zijn minst om drie verschillende universa. Maar er zit waarschijnlijk nog meer aan te komen. Doctor Strange in the Multiverse of Madness brengt vermoedelijk veel meer complexiteit met zich mee, en de serie WandaVision lijkt er ook mee te maken te hebben.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ninsh

Avatar

Volgens screen rand...? Dit weet IEDEREEN! Dat er drie multiversum zijn werd uitgelegd in END GAME. Kijken jullie überhaupt wel films bij filmtotaal? Want de journalistiek is de laatste tijd echt ver te zoeken.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik word een beetje iebelig van al die verschillende multiversa. Ook het feit dat ertelkens verschillende versies van karakters opduiken die uit verschillende tijdlijnen en/of en of verschillende universums komen maakt een verschaal bepaald niet boeiender/interessanter. De reden dat ik gestopt ben met "The Flash" te kijken.

Decepticon

Avatar

Wie heeft gezegd dat Thor: Love and Thunder voor Endgame afspeelt???
Volgens mij klopt dat niet, lijkt mij in ieder geval totaal niet logisch. Want als Jane Foster de krachten van Thor krijgt, waar was zij dan tijdens de final battle in Endgame???

NieuwsFilm