Featured

De 9 meest gestoorde 'Mission: Impossible'-stunts

Tom Cruise doet behoorlijk gevaarlijk.

door Jim Pedd om 20:54 in Featured
De Mission: Impossible-films zitten boordevol heftige stunts. Zes keer zagen we Tom Cruise al knotsgekke stunts uithalen. En we krijgen nog eens twee films te zien. Tijd dus voor een lijstje met de meest gestoorde Mission: Impossible-stunts!

LANG ONDERWATER: Voor Mission: Impossible - Rogue Nation leerde Tom Cruise maar liefst zes minuten onderwater te blijven zonder dat hij adem hoefde te halen. En dat leverde een uiterst spectaculaire scène op.


STUNT OP DE MOTOR: Cruise houdt ervan om op de motor te zitten. Elke film waarin hij te zien is, springt hij wel op een motor voor een achtervolging. En dat leverde in Mission: Impossible II dit spektakel op.


VAN EEN GEBOUW SPRINGEN: In Mission: Impossible III zien we Ethan Hunt tussen twee gebouwen springen in Shanghai. En dat levert weer een bijzonder gaaf resultaat op.


AANVAL OP DE BRUG: Ook in Mission: Impossible III te zien. Een moment waarop Ethan Hunt aangevallen wordt door een rivaliserende organisatie en dat leidt tot Cruise die de sprint van zijn leven maakt.


CIA HOOFDKWARTIER: In Mission: Impossible zie je misschien wel de bekendste stunt van Cruise in de franchise, waarin hij van het plafond van het CIA-hoofdkwartier hangt om daar cruciale data te stelen.


VAN EEN KLIF HANGEN: Cruise hangt in het begin van Mission: Impossible II ergens in Utah aan een klif. De acteur had wel een veiligheidsvest aan, maar het ziet er toch enorm spectaculair uit.


HALO JUMP: In Mission: Impossible - Fallout springt Cruise uit en vliegtuig voor een halo jump. Een stunt die hij tig keer heeft moeten doen om hem goed in beeld te krijgen.


AAN EEN VLIEGTUIG HANGEN: In Mission: Impossible - Rogue Nation hangt Cruise aan een Airbus A400M Atlas die opstijgt. En ja, dat zie je.


BURJ KHALIFA BEKLIMMEN: Eentje waar je de rillingen van krijgt zie je zonder twijfel in Mission: Impossible - Ghost Protocol. Daarin beklimt Cruise de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Zo gaaf deze franchise. Vanaf deel 3 allemaal topfilms vind ik!

Mav Damian

Avatar

De Burj Khalifa stunt is voor mij nog steeds de beste.
Iemand als ik die hoogtevrees heeft, sta ik altijd op het puntje van mijn stoel om deze scene te zien.
Echt een nagelbijter!

Master Of Films

Avatar

Vermakelijke franchise. Ik begin zelfs deel 2 meer te waarderen.

Meest bizar is dat het 3e deel is geschreven door J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci. Blijkbaar konden ze toch iets goeds maken.

Ik vind J.J. Abrams echt een kwakzalver geworden, vooral dankzij zijn laatste Star Wars gedrocht. Kurtzman met zijn Mummy en die idiote Star Trek series. Kurtzman & Orci met hun bagger Transformers: Revenge of the Fallen & The Amazing Spider-Man 2.

Robbepost

Avatar

Helemaal mee eens MOF.
Ik had J.J. erg hoog zitten na vooral MI3, Super8 en in iets mindere mate de Star Treks en sorry ook the Force Awakens. Maar met TROS heeft hij echt een misbaksel afgeleverd.

Tjezus die Tom, 6 minuten de adem inhouden??? Laatst Rogue Nation nog eens gezien, volgens mij is het in de film een dikke 3 minuten tot Rebecca komt helpen.

David Mills

Avatar

Heerlijke franchise behalve het 2de deel. Al ging Roque nation iets te ver... in 10 minuten tijd verdrinkt Ethan, wordt hij met een defibrillator tot leven gewekt.... stapt vervolgens in een auto, gaat met deze auto 6 x over de kop... kruipt uit de auto, stapt op een motor en gaat vervolgens zonder helm met 200 km per uur onderuit.... volgende scene... geen schrammetje. Af en toe verstand op 0 zetten is wel nodig Smiley face

Robbepost

Avatar

^ tja als je het zo schetst...…
Ter verdediging representeren die 10 film minuten enkele tientallen minuten dus dan is het ineens allemaal erg goed mogelijk ;) Smiley face

TwinsA

Avatar

Allen goed, enkel bij deel 2 vond ik dat die motor chase een grote fout had. De speed banden naar cross banden.

Steve-O

Avatar

Hahaha @MasterofFilms

Eerlijk wel, JJ heeft deze reeks wat meer emotie gegeven al ben ik zelf ook niet zo kapot van JJ als filmregisseur.

Ghost Protocol is voor mij toch wat te Looney Tunes achtig qua sfeer, vanaf Rogue Nation zijn ze het iets serieuzer gaan nemen. Al mag het van mij nog net wat serieuzer. Blijf het jammer vinden dat vaak de climax van de grote stunts in Rogue Nation gedaan zijn met VFX. Bij Fallout deden ze dat ook nog wel, tijdens de HALO jump maar ik vind de laatste tot zover toch wel echt de gaafste van deze reeks.

NieuwsFilm

meest populair