Algemeen

Ben Affleck gaat 'The Big Goodbye' regisseren

Een ode aan het Hollywood van de jaren zeventig.

door Wouter Drummen om 14:09 in Algemeen
Ben Affleck mag dan voornamelijk bekend staan als acteur, als regisseur heeft hij ook al meerdere malen hoge ogen weten te gooien. Denk bijvoorbeeld maar aan Gone Baby Gone, The Town en Argo. Laatstgenoemde won zelfs 3 oscars, waaronder die voor Beste Film. Nu heeft Affleck weer een nieuw project gevonden.

Affleck gaat namelijk The Big Goodbye schrijven en regisseren voor de studio Paramount. Deze zal worden gebaseerd op het boek van Sam Wasson, genaamd The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood.

Wat te verwachten?
Het boek gaat over de making-of van Chinatown, de geliefde film van Roman Polanski in de jaren zeventig. Wasson gaat er in zijn boek ook op in hoe de filmwereld destijds aan het veranderen was, toen de kleinere studio's niet meer op konden tegen het grote geweld en op die manier het Hollywood van vandaag ontstond.

Het hoofd van Paramount was in de jaren zeventig Robert Evans, die met films als Chinatown en The Godfather Paramount wist om te toveren tot één van de grootste filmstudio's. Affleck zou dan ook zijn aangetrokken tot het project door zijn liefde voor film en de nostalgische toon. Het is nog onduidelijk of hij zelf ook een rol zal spelen in de film.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Cool! Affleck is een prima regisseur met zijn werken als The Town en Argo.

Die laatste heeft onze Chris Terrio een oscar gewonnen met zijn script. Sindsdien levert hij niks meer geweldig.

Hopelijk wordt het iets want Afflecks laatste werk was niet zo geweldig en Chinatown van Polanski is niets meer dan een meesterlijke klassieker!

NieuwsFilm

meest populair