Algemeen

'Greenland' scoort sterk in Frankrijk, '1917' in China en 'Deliver us From Evil' in Zuid Korea

Hoe doen de bioscopen het?

door Wouter Drummen om 14:10 in Algemeen
Ondanks het feit dat veel films i.v.m. de coronacrisis niet in de bioscoop te zien zijn, proberen sommige het toch wel, zoals Greenland. Tot nu toe doet de rampenfilm het goed, voornamelijk in Frankrijk.

Hier bracht de film 1,09 miljoen dollar op, waarmee de film beter scoort dan andere Gerard Butler-films zoals Olympus Has Fallen en Den of Thieves, en ongeveer even goed als Angel Has Fallen.

In totaal bracht de film zo'n 1,25 miljoen dollar op, waarvan zo'n 55.000 dollar afkomstig zijn uit België. De totaalopbrengst zal alleen nog maar verder toenemen, aangezien Greenland binnenkort ook te zien zal zijn in Scandinavië en Aziatische landen als Taiwan, Singapore en Vietnam.

Andere landen
Ook in Zuid-Korea wordt weer iets meer naar de cinema gegaan. Drie weken na de release van Peninsula kent de box-office daar een nieuwe boost met Deliver Us from Evil. Deze film bracht bijna 15 miljoen dollar op en doet het daarmee beter dan het openingsweekend van Peninsula, die 13,2 miljoen dollar opbracht.

In China liggen de cijfers echter iets lager. Na de succesvolle re-release van Interstellar weten andere blockbusters iets minder goed te scoren. 1917 belandt op plek 1 met 5,27 miljoen dollar, terwijl Dolittle voorlopig nog de succesvolste film is met een totaalopbrengst van 13,2 miljoen dollar.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmfan2

Avatar

Greenland doet het goed? 1,09 miljoen dollar? Dat kostte alleen de chauffeur van Butler al...

SuperRolo2011

Avatar

Voor NL begrippen wel, betekend dat er meer dan 100.000 man heen zijn geweest, vooral in deze tijd.

Wat ik alleen niet helemaal begrijp is dat ik toch wekelijks heb gekeken of er iets leuks ging draaien en deze film ook nergens gepland stond in de Nederlandse bioscopen.

Filmtotaal?

Thiver

Avatar

SuperRolo2011 "Wat ik alleen niet helemaal begrijp is dat ik toch wekelijks heb gekeken of er iets leuks ging draaien en deze film ook nergens gepland stond in de Nederlandse bioscopen."

Er was een Nederlandse release gepland voor juni 2020, maar die is geschrapt. Tot nader order uitgesteld dus. Misschien dat de Nederlandse distributeur naar aanleiding van het succes in het buitenland besluit hem in de najaar alsnog uit te brengen.

NieuwsFilm

meest populair