Algemeen

'Tenet' opnieuw boven de miljoen euro in Nederlandse bioscopen

'The New Mutants' trekt nauwelijks nieuwe bioscoopgangers...

door Niels van Arkel om 09:32 in Algemeen
Er is bij de Nederlandse bioscopen wel een flesje champagne opengegaan toen Tenet in de bioscopen ging draaien. Net als vorige week scoorde de film deze week weer uitstekend in de filmcijfers.

Vorige week was de film de eerste in ruim zes maanden die weer boven de miljoen euro opbrengst uitkwam. Deze week deed de film dat opnieuw: Na de ruim 1,5 miljoen euro vorige week is het deze week een bedrag van €1.125.133.

The New Mutants
De nieuwe films in de bioscoop maakte heel weinig indruk. De FOX Marvel-film The New Mutants leverde de bioscopen slechts €174.163 op.Ter vergelijking: voorganger Dark Phoenix bracht ruim zes ton in het laatje in het openingsweekend.Vierde
Alles bij elkaar is Tenet nu de vierde film in het rijtje 'Meest opgebrachte films' van 2020. Het gat tussen Tenet en de nummer 3, Bad Boys For Life, is overigens nog 3 miljoen euro.

De grootste bioscooprelease van volgende week is de horrorfilm Antebellum.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

batmaster

Avatar

Ik vind het niet Nolan's beste film, maar ik gun het hem van harte. Hij is de enige die een film durft uit de brengen en de bioscopen wil steunen. Hulde!

MenacE

Avatar

Ik heb hem inmiddels twee keer gezien in de bios (1 keer 70mm). En pas na meedere Youtube uitleg videos begrijp ik de tijdlijn grotens deels (denk ik). Maar het was dus niet te volgen in één keer voor mij.

Dit maakt de film niet slechter of beter. Ik hou er wel van dat ik nog dagen over een film nadenk. Ik vond het een hele interessante film en heb mij beide keren prima vermaakt.

Civilian Supreme

Avatar

Vind dit 1 van zijn slechtste films. Had echt 0 beleving bij deze film, het gegeven had interessant kunnen zijn maar is het totaal niet. Mooie openingsscene met een lekkere soundtrack(wel storend dat de soundtrack continu doorloopt, ook bij rustige momenten) maar de film kon mij grotendeels niet boeien.

NieuwsFilm

meest populair