Algemeen

Slechte week voor Nederlandse bioscopen ook 'Tenet' zakt weg

Wel boven de zes miljoen in Nederland

door Niels van Arkel om 20:03 in Algemeen
Vorige week zette de bioscopen een eindsprint in en brachten ze redelijk wat geld in het laatje. Dat was niet voor niets: deze week vallen de bioscopen weer terug.

Tenet
De grote bezoekerstrekker is nog steeds Tenet, maar deze week verloor die film wel 44% tot € 307.139. De film heeft wel ruim 6 miljoen euro in het laatje gebracht.On the Rocks
De best bezochte nieuwe film is On the Rocks. De avontuurlijke komedie met Rashida Jones en Bill Murray leverde, met een uitstekende ontvangst, (maar) € 66.000 op.Netflix
Deze week verschenen er twee Netflix-films vervroegd in de bioscoop: David Attenborough: A Life on Our Planet en The Trail of the Chicago 7. Laatstgenoemde haalde € 42.000 op, de natuurdocumentaire € 38.000.Volgende week verschijnt Honest Thief, door FilmTotaal gebombardeerd als de grote film van oktober. We gaan kijken wat die film voor de bioscopen gaat betekenen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

On the Rocks draait ook maar in 51 bioscopen terwijl een Tenet in 137 bioscopen draait. Haal je het ook wel zelf in huis. Ik kan On the Rocks bij een Kinepolis bijv. niet eens bekijken.

Master Of Films

Avatar

On the Rocks komt eind deze maand uit op Apple TV+.
Dit vanwege de deal tussen A24 en Apple. Dus On the Rocks was sowieso al een limited release.

NieuwsFilm

meest populair