Algemeen

Amazon Prime Video voegde deze week 9 films nieuw toe

Waaronder de tweede Borat-film!

door Jim Pedd om 09:59 in Algemeen
Het was een lekker weekje op Amazon Prime Video. Er is namelijk een hele rits nieuwe films toegevoegd. We duiken er meteen in!

Borat Subsequent Moviefilm (2020)
Regie: Jason Woliner | Cast: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova
Borat zal in zijn 'Subsequent Moviefilm' in de States op verschillende actuele thema's ingaan zoals de presidentsverkiezingen van 2020 en corona.

The Girl with the Dragon Tattoo (2009)
Regie: Niels Arden Oplev | Cast: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Sven-Bertil Taube
Twee tegenpolen, Mikæl Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikæl wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikæl zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikæl met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...

The Girl Who Played With Fire (2009i)
Regie: Daniel Alfredson | Cast: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala.

The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009)
Regie: Daniel Alfredson | Cast: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin
Lisbeth Salander wordt zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht waarna zij wordt beschuldigd van een drievoudige moord. Blomkvist probeert politie en aanklagers te overtuigen van haar onschuld. Hij gaat op onderzoek uit naar het verleden van Lisbeth en ontdekt een samenzwering van het allerhoogste plan. Samen gaan ze op jacht naar gerechtigheid en de waarheid.

Scary Stories to Tell in the Dark (2019)
Regie: André Ovredal | Cast: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Dean Norris
'Scary Stories to Tell in the Dark' speelt zich af in het jaar 1968 in Mill Valley, een Amerikaans dorpje waar al generaties lang de schaduw van de familie Bellows overheen hangt. In hun huis aan de rand van het dorp veranderde Sarah, een jong meisje met vreselijke geheimen, haar traumatische leven in een reeks enge verhalen in een boek dat de tijd heeft overstegen. Als een groep tieners op een dag Sarah's doodenge huis ontdekt, nemen de griezelverhalen levensechte vormen aan.

Sacred Heart (2016)
Regie: Kosta Nikas | Cast: David Field, Kipan Rothbury, Lizzie Schebesta, Barbara Gouskos
Na de dood van zijn zwangere vrouw, verwerpt een gelovige man zijn geloof. Hij daagt God en de Duivel uit, terwijl hij worstelt met een verlangen naar wraak.

The Age of Stupid (2009)
Regie: Franny Armstrong | Cast: Jamila and Adnan Bayyoud, Alvin DuVernay, Piers Guy, Layefa Malini
Het is 2055 en een man leeft alleen op de compleet verwoeste Aarde. Hij kijkt naar archiefbeelden uit de huidige tijd en vraagt zichzelf af: 'Waarom hebben we niet op tijd ingegrepen om de klimaatverandering tegen te gaan?'.

The Turning (2020)
Regie: Floria Sigismondi | Cast: Mackenzie Davis, Finn Wolfhard, Brooklynn Prince, Barbara Marten
The Turning neemt ons mee naar een mysterieus landgoed, waar Kate (Mackenzie Davis) een baan aangeboden krijgt als 'nanny'. Zij krijgt de taak om voor de twee eigenzinnige weeskinderen Flora (Brooklynn Prince) en Miles (Finn Wolfhard) te zorgen, maar al snel ontdekt ze dat zowel de kinderen als het huis duistere geheimen hebben en dat dingen misschien niet zijn zoals ze lijken. Kate moet zichzelf beschermen, maar moet er eerst achter zien te komen met wie of wat ze eigenlijk te maken heeft.

Haunt (2019)
Regie: Scott Beck, Bryan Woods | Cast: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn Alisa McClain, Andrew Caldwell
Sommige nachtmerries zijn écht. Dat ondervinden zes vrienden wanneer zij tijdens Halloween een 'extreem' haunted house bezoeken. In het horrorhuis worden meerdere personen op gruwelijke wijze vermoord door gemaskerde acteurs, maar hoort dit bij de show? Langzaam realiseert de vriendengroep zich dat ze hier misschien nooit meer levend uit zullen komen...

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair