Dit zijn de horrorfilms van 2021 die je niet wil missen

Dit zijn de horrorfilms van 2021 die je niet wil missen

2021 wordt echt een geweldig jaar als je van horror houdt.

Horror wordt steeds groter als genre. De films zijn relatief goedkoop om te maken, maar brengen steevast flink wat geld in het laatje. Vandaag zetten we in de 2021-preview reeks de horrorfilms die je niet wil missen op een rij.

Antlers (februari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Scott Cooper | Cast: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene
Een lerares krijgt interesse in een mysterieuze en in zichzelf teruggetrokken student. Te laat komt ze erachter dat de knul een dodelijk geheim verbergt dat cruciaal is voor het overleven van de stad.

A Quiet Place Part II (april)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Krasinski | Cast: Emily Blunt, Millie Simmonds, Cillian Murphy, Noah Jupe
Na de gebeurtenissen van het eerste deel, moeten de overgebleven gezinsleden de gevaren van de buitenwereld onder ogen zien. Terwijl ze in stilte proberen te overleven en op onbekend terrein komen, ontdekken ze dat de monsters die op geluid afkomen niet het enige gevaar zijn.

Spiral (mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Darren Lynn Bousman | Cast: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Marisol Nichols, Max Minghella
Zeke en William zijn rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (juni)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Chaves | Cast: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard, Ruairi O'Connor
Een gruwelijk verhaal van terreur, moord en een onbekend kwaad, zijn zelfs voor de ervaren paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren een schok. Het is een van de meest sensationele zaken die ze op zich genomen hebben en deze draait om dee ziel van een jonge knul. Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis, kan de verdediging in een rechtszaak claimen dat er sprake was van een door de duivel bezeten moord.

Candyman (augustus)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nia DaCosta | Cast: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo
De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken in de spiegel. Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony McCoy en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright, naar een luxueuze nieuwe loft in het onherkenbare hippe Cabrini. Al snel ontketent zich rond hen een netwerk van terreur.

Halloween Kills (oktober)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Gordon Green | Cast: Anthony Michael Hall, Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Kyle Richards
'Halloween Kills' volgt Laurie Strode op de bewuste avond waarin ze voorgoed afgerekend lijkt te hebben met Michael Myers. Een hele stoet brandweervoertuigen staat echter klaar om het brandende huis te gaan blussen. Een wederopstanding van Michael is hiermee niet uitgesloten.

Escape Room 2 (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Adam Robitel | Cast: Taylor Russell, Logan Miller, Isabelle Fuhrman, Thomas Cocquerel
Dit vervolg werd al in februari 2019 aangekondigd voor release in april 2020. Maar de film werd flink verplaatst en telkens weer verschoven. Nu staat de film gepland voor een nader te bepalen moment in 2021. Wederom zien we een gruwelijke, dodelijke escape room en een stel onfortuinlijke mensen die moeten zien te ontkomen.

NieuwsFilm

meest populair