Featured

Geen zin in Sint en zijn Pieten? Bekijk deze alternatieve Sint-films

Het heerlijk avondje is bijna gekomen. Maak het nog leuker met één van deze films.

door Timothy van Damme om 17:24 in Featured
Nadat we eerder alternatieve kerstfilms bekeken, is het nu de beurt aan Sinterklaas. Het standaard stramien kennen we inmiddels wel, maar daar zijn we niet naar op zoek. Geen hoofdrol voor de goedheiligman, zijn dansende en zingende Pieten en een avontuur dat altijd op het nippertje pakjesavond weet te redden. Hier vind je een aantal keuzes als je met 5 december eens iets anders wilt bekijken.
Sint

Geef maar toe; toen je de titel van het bericht las, dacht je gelijk aan Sint. Met deze horrorfilm wacht je best even tot de kinderen naar bed zijn.

Als het volle maan is op 5 december, komt volgens een legende de slechtheiligman je halen. Maar dan wordt Amsterdam echt opgeschrikt door een aantal moorden. Een verguisde inspecteur herleidt deze al snel naar de ware Sint Nikolaas, maar er is uiteraard niemand die hem gelooft.
Trippel Trappel: Dierensinterklaas

Nederland staat niet bekend om zijn animatiefilms. Alleen al daarom zou je Trippel Trappel: Dierensinterklaas een kans moeten geven. De nostalgische tekenfilm is namelijk een prima alternatief voor de schreeuwerige Sinterklaasfilms die de laatste jaren op de kinderen worden afgevuurd.

Het verhaal draait om een kleine fret die het oneerlijk vindt dat er geen Sinterklaas voor dieren is. Hij besluit een verlanglijstje te maken en brengt dat met zijn vrienden - een kanarie en een wandelende tak - naar de Sint.
Makkers staakt uw wild geraas

Dit is geen film die je iedere Sinterklaas op televisie ziet. Makkers staakt uw wild geraas is een film van de bekroonde filmmaker Fons Rademakers. In dit komische drama zien we de hoe drie getroebleerde gezinnen hun Sinterklaasavond voorbereiden.

Een pas gescheiden echtpaar besluit toch samen pakjesavond te vieren. Bij een ander huishouden vindt de vader zijn geheime liefdesleven belangrijker dan zijn gezin. De derde familie heeft het vooral zwaar met hun puberende zoon, die op alles negatief reageert.
Het paard van Sinterklaas

In dit lijstje is Het paard van Sinterklaas de film die het dichtst bij een klassieke Sinterklaasfilm komt. Maar dan eentje die het feest gebruikt als kapstok voor een prachtige jeugdfilm over "anders" zijn.

Wanneer het Chinese meisje Winky naar Nederland verhuist, vindt ze het maar een raar land. Alles is hier anders en ze weet haar plek maar lastig te vinden. Het enige dat ze fantastisch vindt is het Sinterklaasfeest. Maar wanneer Sinterklaas haar geen paard geeft, steelt ze per ongeluk Amerigo. Met alle gevolgen van dien.
Alles is Liefde

Wat Love Actually voor kerst deed, was Alles is liefde voor het oerhollandse Sinterklaasfeest. Een romantische raamvertelling - met ensemblecast - rondom een feestdag.

Liefde is als Sinterklaas; je moet er in geloven, anders wordt het niks.

Kiki ziet overal om zich heen de liefde opbloeien, maar heeft zelf moeite iemand te vinden. Tot er een letterlijke prins voor haar staat. Overigens is de liefde bij al die anderen ook niet zo makkelijk als ze denkt. Iedereen heeft zo zijn eigen problemen. Alles is liefde is ideale film voor een romantisch Sinterklaasavondje.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spooklift

Avatar

Liever Dag Sinterklaas met Jan Decleir.

Fan-fan

Avatar

Wat is een Piet? Die ken ik niet.

Gigan72

Avatar

Sint is echt slecht.
Het acteer werk is echt een drama gtst nivo.

Blockbuster

Avatar

En Sinterklaas bij Debiteuren Crediteuren! Als dat nou een film was geweest... Hoewel: na dat kwartiertje moest ik al aan de beademing. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair