Carrièremissers: Amanda Seyfried als Gamora in 'Guardians Of The Galaxy'

Ze zat (niet zo'n heel klein beetje) naast haar voorspelling...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf niet zo verstandig bleken. Vandaag Amanda Seyfried die meer onthult over haar beslissing om in 2014 de rol van Gamora af te wijzen in Guardians Of The Galaxy.

Seyfried zei altijd dat ze weigerde vanwege de vele uren voorbereidend werk die in de make-up zouden gaan zitten, gebaseerd op de ervaringen van goede vriendin Jennifer Lawrence als Mystique in de X-Men-films.

Tijdens de THR Awards gaf de 35-jarige actrice nog wat meer details en bekende openhartig dat ze er totaal geen vertrouwen in had dat de film een succes zou worden. Dat is uiteraard wél gebeurd, erkent zij ook:

"Ik wilde gewoon geen deel uitmaken van de eerste MARVEL-film die zou floppen. Ik zei: 'Wie wil er nou een film zien over een pratende wasbeer en een grommende boom'? Het is nu duidelijk dat ik het helemaal mis had".

Bekijk de afbeelding
Eigen trilogie en ensemble
Natuurlijk was het Marvel Cinematic Universe in 2014 nog bouwende en was Guardians Of The Galaxy de eerste titel die géén van de originele Avengers bevatte, dus ergens is de twijfel van Seyfried wel te begrijpen.

Ongetwijfeld zal Zoe Saldana haar erg dankbaar zijn, want zij is inmiddels als Gamora verschenen in 2 solofilms (3e in de maak) over de Guardians en natuurlijk het laatste Avengers-tweeluik, stuk voor stuk goed voor vele honderden miljoenen/miljarden aan de wereldwijde box-office.

NB: Dit is dus een vervolgartikel op die van juni. Dat ging enkel over de make-up als reden, hier geeft ze nóg een afweging, namelijk haar angst voor een flop en dat hadden we nog niet vermeld.

NieuwsFilm

meest populair