Ook 'Wonder Woman' kan bioscoopmarteling niet stoppen: Dramatische voorspellingen

Ook 'Wonder Woman' kan bioscoopmarteling niet stoppen: Dramatische voorspellingen

Het lijkt erop dat HBO Max de ultieme redding moet brengen...

Het lag in de lijn der verwachtingen, maar met de positieve reviews en de "totally fresh"-status op Rotten Tomatoes had men misschien tóch iets meer gehoopt. Helaas dreigt ook Wonder Woman 1984 ten onder te gaan aan het vrolijk verder verspreidende coronavirus.

Heel veel bioscopen in de States zijn nog steeds gesloten en in de gebieden waar ze wel open zijn, blijft de opkomst vooralsnog erg laag vanwege het toenemende aantal besmettingsgevallen. Tevens het feit dat de sequel op streamingdienst HBO Max staat, zal veel mensen overhalen om gewoon veilig thuis te blijven en hem in eigen comfort te kijken.

Volgens BOX OFFICE wordt er dit weekend aan recette tussen de $10-15 miljoen dollar verdiend in eigen land. Dat is in het ergste geval de helft minder van wat Christopher Nolans Tenet opbracht ($20 miljoen dollar).

Zorgen op lange termijn
Voordeel is dat de film van Patty Jenkins dat verlies natuurlijk ruimschoots kan goedmaken met de tegelijkertijd actieve thuisrelease, want de abonnementen op HBO Max stegen rap nadat Warner Bros. hun nieuwe strategie bekend maakte. Een boost die Tenet dan weer niet had.

Wat wel zorgwekkend is (qua toekomst van de bioscoopsector) zijn de internationale cijfers. Afgelopen week bracht Wonder Woman 1984 slechts $38,5 miljoen dollar op in 32 landen, wat zelfs in tijden van een pandemie teleurstellend is en een potentiële Wonder Woman 3 in gevaar brengt.

NieuwsFilm

meest populair