Carrièremissers: Matt Damon als Harvey Dent in 'The Dark Knight'

Carrièremissers: Matt Damon als Harvey Dent in 'The Dark Knight'

Een dikke vette "Whoopsie"?

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag Matt Damon over het mislopen van zijn kans om schurk Two-Face te worden in het alom geprezen The Dark Knight.

In een interview met MTV uit 2009 vertelde Damon dat hij ooit benaderd is om openbaar aanklager Harvey Dent te spelen in het tweede deel van Christopher Nolans fantastische trilogie over de Caped Cruisader.

Dankzij de net afgeronde (en zeer succesvolle) trilogie rondom zijn eigen Jason Bourne was hij een populaire naam geworden, maar vanwege agendaconflicten moest hij de rol helaas laten schieten: "Ik kon niet verschijnen, want ik had andere afspraken staan. Ik hoorde dat Chris mij op het oog had, maar heb hem nooit persoonlijk erover gesproken".

Collegiaal
Echter had Damon geen moeite met zijn opvolger en toonde enkel lof voor diens performance: "Kijk, Aaron is een geweldige acteur, dus de film heeft er niet onder geleden. Af en toe krijg je een kans en kun je niet".

Met 'Aaron' wordt uiteraard Aaron Eckhart bedoeld die dankbaar van Damon's afwezigheid profiteerde en een Saturn Award nominatie in de wacht sleepte met zijn vertolking van de iconische Batmanvillain.

NieuwsFilm

meest populair