Carrièremissers: Halle Berry als Annie in 'Speed' (en Speed 2)

Carrièremissers: Halle Berry als Annie in 'Speed' (en Speed 2)

En zij baalt wél als een stekker!

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf niet zo verstandig bleken. Vandaag Halle Berry die 27 jaar geleden 'de bus heeft gemist'.

Toegegeven, in het vorige artikel over Harrison Ford kon je misschien niet helemaal spreken van een carrièremisser, maar in het geval van de 54-jarige Berry wordt overduidelijk niet onder stoelen of banken gestoken dat ze van de onderstaande beslissing spijt heeft als haren op haar hoofd.

Want ver voor hun samenwerking aan John Wick 3 hadden Berry en Keanu Reeves al eerder het scherm kunnen delen in Jan de Bonts Speed (1994).

Berry was echter naar eigen zeggen "zo dom" om de rol af te wijzen. In een gesprek met ENTERTAINMENT TONIGHT vertelde ze dat de bus in haar beleving bijna niet van zijn plek kwam toen zij het script doornam:

"Ik dacht gelijk 'Nee'! Toen zag ik de film en had ik zoiets van 'Argh'! Maar ik ben wel ontzettend blij hoe het voor Sandra [Bullock, red.] uitpakte".

Speed 2: Crap Control
Berry voegde ook nog toe dat ze achteraf zo ontzettend baalde, dat ze haast bereid was om (als hij haar opnieuw was aangeboden) de hoofdrol in de gekraakte sequel wél te accepteren zonder het script ook maar te lezen. En dit had Sandra Bullock vast geen enkel probleem gevonden...

NieuwsFilm

meest populair