Ian McKellen staat volledig achter de coming-out van Elliot Page

Ian McKellen staat volledig achter de coming-out van Elliot Page

McKellen zegt dat het na Page's coming-out allemaal beter zal worden.

Ian McKellen, o.a. bekend van The Hobbit en The Lord of the Rings-franchise, is al decennia lang een bekend gezicht in Hollywood. In 1988 liet hij weten homoseksueel te zijn. Hij wilde dit niet langer geheim houden. De 81-jarige acteur steunt nu ook Elliot Page na zijn recente coming-out als transgender.

Zo zegt McKellen tijdens een recent interview: ''Alles wordt beter nu dat je het gedeeld hebt met de wereld. Je zelfvertrouwen zal gaan groeien en het zal ook beter gaan met elke relatie, of het nu gaat over vrienden, familie of iets anders.''

''Als ik terugblik naar mijn coming-out, heeft me dat echt goed gedaan. Ik ging er op elke manier op vooruit, ook mijn acteren, en ik weet zeker dat jou manier van acteren eveneens zal veranderen en er alleen maar beter op zal worden''.

Samenwerking
Page, voornamelijk bekend van films als Juno en Inception, speelde net zoals McKellen ook in X-Men: The Last Stand. McKellen blikt terug op deze samenwerking: ''Ik herinner me Elliot Page maar wat goed. Tijdens een repetitie zaten we naast elkaar en moest ik spreken nadat Elliot klaar was, maar ik verstond hem niet''.

McKellen denkt dat Page misschien een deel van zichzelf verborgen hield voor die tijd: 'Ik vroeg hem dat als hij niet luider kon praten op z'n minst een seintje kon maken met zijn hand zodra hij klaar was, zodat ik dan wist wanneer ik aan de beurt was. Nu heb ik door waardoor dat kwam. Ik ben heel erg blij voor Elliot, maar ik ben wel teleurgesteld in mijn eigen dat ik toen niet doorhad waarom het communiceren lastig verliep''.

NieuwsFilm

meest populair