Featured

Negen van de meest vreemde momenten in het Marvel Cinematic Universe

Met Phase 4 neemt het Marvel Cinematic Universe een vreemde wending. Maar er is al genoeg geks gebeurd.

door Jim Pedd om 08:26 in Featured
Met WandaVision is het Marvel Cinematic Universe vreemder dan ooit geworden. Dat past ook wel bij Phase 4, want daarin wordt onder meer het multiversum opengegooid.

Maar het MCU is de afgelopen dertien jaar al vaker behoorlijk vreemd geweest. We zetten de meest absurde (en briljante) momenten op een rij!

1. Met Guardians of the Galaxy werd het MCU ineens ook een sci-fi franchise. Maar wel een heel aparte. In de film zien we een pratende wasbeer, maar ook een wandelende boom. Toen de eerste beelden van de film werden vrijgegeven, vroegen velen zich af of en hoe dit zou kunnen werken. Nou, dat deed het.

2. We blijven even hangen bij de Guardians, want diezelfde film, wist wel heel briljant te eindigen. Peter Quill moest Ronan the Accuser afleiden zodat hij verslagen kon worden aan het einde van de film. Dat deed hij niet door met hem te vechten. Nee, Peter koos voor een dance-off op de muziek van Five Stairsteps.

3. Okay, we gaan zo verder naar andere films. Maar heel bijzonder was dat in het MCU ook een pratende eend zit, wederom in Guardians. We zien niemand minder dan Howard the Duck in de film.

4. De twee Ant-Man-films zijn behoorlijk slim in de manier waarop ze spelen met het krimpen van de superheld uit de titel. De eerste keer dat hij zijn krimppak aandoet, zien we hoe Scott Lang ineens moet ontsnappen aan een muis, maar ook hoe hij door een badkuip moet rennen. Een behoorlijk knappe, maar ergens wel heel vreemde, scène.

5. Eigenlijk was heel Doctor Strange behoorlijk trippy, met de op zichzelf invouwende steden. Regisseur Scott Derrickson maakte het eindgevecht ook allerminst spectaculair door Doctor Strange en superschurk Dormammu niet gewoon te laten vechten. Stephen Strange versloeg Dormammu door zichzelf oneindig vaak op gruwelijke manieren te laten vermoorden.

6. De vingerafdrukken van Taika Waititi zijn overal te zien als het aankomt op Thor Ragnarok. En eigenlijk was het de eerste Thor-film die echt wist wat hij aan moest met de superheld. Geniaal was bijvoorbeeld het wormgat dat The Devil's Anus bleek te heten. Maar ook het behoorlijk lange moment dat Karl Urban een Shake Weight gebruikt, Korg en natuurlijk Matt Damon.

7. In Ant-Man & The Wasp moet Scott Lang nog altijd in zijn huis blijven van de overheid. Maar daar heeft Hope van Dyne een slimme oplossing voor. Ze laat een mier zijn plek innemen en laat hem 9 uur per dag in bed liggen, 5 uur voor de televisie zitten en 2 uur in de badkamer.

8. Avengers: Endgame gaat over de eindstrijd tegen de eerste opperschurk in de franchise, Thanos. Daarvoor moeten de Avengers door de tijd reizen. Maar die technologie moest natuurlijk eerst ontwikkeld worden. De eer was aan Scott Lang om het als eerste te doen, waarna hij in een baby veranderde.

9. Captain America houdt heel erg van zijn eigen billen. Dat leerden we in Avengers: Endgame, waarin hij het eerst tegen zichzelf op moest nemen en daarna wel heel erg tevreden naar zijn eigen bilpartij keek.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Je kan ergens wel zeggen dat het "realisme" van het MCU al veranderde na de eerste Iron Man film.

Iron Man is naar mijn mening van alle MCU films nog steeds het meest realistische. Gezien de technische ontwikkelingen en het feit dat ze al met Iron Man pakken bezig zijn, laat wel zien dat het in de toekomst zeker mogelijk is om vliegende metalen pakken te zien.

Met 6 ben ik het niet helemaal eens. Ik vind de eerste Thor film namelijk nog steeds de beste. Ragnarok voelde meer aan als Guardians of the Galaxy, met Thor & Loki.

5, Doctor Strange's eindgevecht, vind ik nog steeds 1 van de betere en slimste gevechten uit het hele MCU.

Lord Bono

Avatar

Toch knap dat jullie zelf niet zulke lijstjes kunnen maken Smiley face

Beyonder

Avatar

Ik heb het idee dat die verhalen hierboven worden verzonnen om een verhaal te kunnen plaatsen.

RelentLess

Avatar

Allemaal leuke momenten maar denk dat de huidige generatie wat jongere marvel fan niet weten wie Howard the duck is...

Beyonder

Avatar

Howard the duck was gaaf.

NieuwsFilm

meest populair