Algemeen

Verwachting: Tot in juli géén grote nieuwe bioscoopfilms meer

De toekomst ziet er somber uit voor bioscopenland.

door Bram de Groot om 11:35 in Algemeen
Het ziet er heel somber uit voor de liefhebbers van het witte doek. De kans bestaat dat we in februari weer naar de bioscoop kunnen, maar we kunnen er maar beter van uitgaan dat er geen nieuwe grote films in de zalen verschijnen.

De afgelopen weken werden er al een paar films vertraagd. Denk maar aan de Marvel-film Morbius die nu in oktober moet verschijnen. En nu is ook No Time to Die uitgesteld, en waarschijnlijk komen er ook nog flink wat bij. Dit is de verwachting van The Hollywood Reporter.

No Time to Die
Net als verleden jaar is No Time to Die de eerste echt grote film van 2021. Nu deze verschoven is, zal de rest waarschijnlijk snel volgen. De reden is duidelijk: in Europa en de States zijn de lockdowns nog lang niet afgelopen.

"Ik denk dat alles van enige formaat dat tussen nu en Top Gun: Maverick begin juli verschijnt zal verhuizen. Het is een rotzooi," aldus een bron van THR. En over welke films hebben we het dan?

In die periode verschijnen in ieder geval de grote films A Quiet Place Part II, Black Widow, Free Guy, Spiral, Cruella, Ghostbusters: Afterlife, Fast & Furious 9 en Venom: Let There Be Carnage.

En deze films gaan waarschijnlijk een plekje vinden in de tweede helft van 2022 waardoor we ook daar opnieuw een flinke opschuiving in de kalender krijgen. Ghostbusters: Afterlife is vandaag al verplaatst.

Streaming een uitkomst?
Wat betreft de allergrootste titels blijven de meeste studio's hun films opschuiven. Waarschijnlijk zijn ze doorgaans te duur voor streamingdiensten. Alleen Warner Bros. en Disney hebben streamingdiensten die ze kunnen inzetten.

Tot op heden maakt vooral Warner Bros. daar gretig gebruik van. Disney zou zomaar overstag kunnen gaan om net als Warner Bros. de films ook gelijk online aan te bieden via zijn VIP-toegang optie, naast - hopelijk voor de fans - alsnog een bioscooprelease.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Harmenyolo

Avatar

Nou, dan gaat Black Widow naar Disney+

RobzZ01

Avatar

Alsof we dit niet zagen aankomen. Vond het al belachelijk van de filmstudio's om te denken dat in 2021 alles magisch weer in orde zou zijn. Ook nu weer die verplaatsingen met nieuwe data: doe dat nou niet. Stel ze gewoon voor onbepaalde tijd tot t wereldwijd weer enigszins kan. Óf gooi 'm op streaming als je m echt per se wilt uitbrengen.

Alle hype wordt hiermee gekillt. Met elke vorm van uitstel heb ik steeds minder zin in de betreffende film.

Goku32

Avatar

Dat kunnen wij ook nog wel vertellen. Ik denk dat we helemaal geen films meer krijgen te zien in de bioscoop

Robbepost

Avatar

De plank komt aardig vol te liggen met blockbusters.......
Ik vraag me af hoeveel ze nog opbrengen als ze straks om de week in de bios draaien.

KingCreole81

Avatar

Dit betreft niet alleen cinema maar voor alles en iedereen.
schapen die dachten in 2021 is alles weer normaal ...dacht het niet.
2021 word 10x erger dan 2020.
alles moet kapot....

Pronk47

Avatar

Ze moeten gewoon de films op een streaming dienst doen B.V Top Gun en James Bond als ze goed zijn dan ga ik toch wel weer naar de Bios.

Pronk47

Avatar

Ze moeten gewoon de films op een streaming dienst doen B.V Top Gun en James Bond als ze goed zijn dan ga ik toch wel weer naar de Bios.

Master Of Films

Avatar

KingCreole81 "alles moet kapot...."
Mooi toch. Krijgen we daarna weer een economische wederopbouw.

BillySavastano

Avatar

Wel kut, waarschijnlijk ook weer langer wachten op The Conjuring 3 dan of droppen ze die 12 juni nog wel gewoon op HBO dat iemand weet toevallig?

Decepticon

Avatar

Mulan heeft toch bewezen dat een film op streaming uitbrengen, ook niet werkt, dat maakt de box office ook niet goed.

NieuwsFilm

meest populair