Algemeen

Paramount Pictures weigert 'Top Gun: Maverick' te verkopen aan Netflix

Ook Apple TV+ zou de film wel willen kopen.

door Bram de Groot om 12:00 in Algemeen
Even geleden werd duidelijk dat onder meer Netflix en Apple TV+ hebben getracht om No Time to Die los te weken bij Universal Pictures. Dit lukte niet. De 25e Bond-film bleek te duur.

Nu blijkt dat Netflix en Apple TV+ ook een poging hebben gewaagd om de rechten te krijgen van Top Gun: Maverick van regisseur Joseph Kosinski en uiteraard met Tom Cruise.

Geen interesse in verkoop Top Gun: Maverick
Volgens The Wall Street Journal zou Paramount Pictures niet op het aanbod in zijn gegaan omdat de studio geen interesse zou hebben de film te verkopen. Dit is ergens opvallend, omdat juist Paramount als flink wat bioscoopfilms verkocht, zoals The Lovebirds (Netflix), The Trial of the Chicago 7 (Netflix) en Without Remorse (Amazon).

De reden is duidelijk. Paramount wil dat de film naar het witte doek gaat en is bereid om nog maanden te wachten op de release. Op dit moment wordt verwacht dat Top Gun: Maverick de eerste grote blockbuster is die op het witte doek te zien zal zijn.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Groot gelijk hebben ze, Paramount ziet iig nog in dat het grote geld met een bioscoop release te verdienen is.
De titels die ze al verkocht hebben zijn kleine titels die in de bioscoop niet zoveel geld opbrengen en rustig verkocht kunnen worden voor een leuk bedrag. Of het zijn titels waar ze weinig vertouwen in hebben.

Je gaat korte eigen grote backlog titels als Top Gun, waar je de rechten van bezit, toch niet verkopen aan een (andere) streamingdienst, als je nota bene zelf ook nog streamingdienst hebt.

don lukas

Avatar

De overheersing van Covid kan waarschijnlijk nog jaren duren. Bodemloze put lijkt het nog steeds met al die vervelende mutaties en wilde verhalen. Ik ben benieuwd hoe lang Paramount de rug recht houdt. Disney en WB hebben denk ik (helaas) de juiste strategie gekozen lijkt het.

NieuwsFilm

meest populair