Waarom Batman in een gepantserde tank rijdt in 'Zack Snyder's Justice League'

Waarom Batman in een gepantserde tank rijdt in 'Zack Snyder's Justice League'

Toch wel één van de grootste verrassingen uit de recente trailer...

Fans wisten niet wat ze zagen toen Batman afgelopen weekend in de langverwachte trailer voor Zack Snyder's Justice League ineens met een enorme tank-achtige Batmobiel opdook. Deze was nooit eerder genoemd tijdens bezoeken aan de set of promotiecampagnes.

Het voertuig lijkt geïnspireerd te zijn op de Dark Knight Returns comic van Frank Miller uit 1986 en is een behoorlijke upgrade vergeleken met de intimiderende Tumbler uit de trilogie van Christopher Nolan.

Een nadere blik op de shots en de omringende context toont een scala aan verwoeste gebouwen en wat een verlaten bouwplaats lijkt te zijn met schijnwerpers, een graafmachine en andere bouwuitrustingen.

Continuïteit qua plot en kleding
Dit kan erop hinten dat de openingsscène van de Snyder-cut de climax van Batman v Superman op Stryker's Island opnieuw bezoekt met het eindgevecht tussen Doomsday en Henry Cavill's Superman.

Ook het feit dat Ben Affleck's caped crusader weer hetzelfde kostuum draagt als in die film, in plaats van de meer lichtere variant uit Joss Whedon's benadering, is een aanwijzing.

Met zo'n enorme schaal en speelduur van 4 uur, kan het bijna niet anders dan dat de Bat-Tank voor meer spektakel ingezet gaat worden en dit slechts één van de vele verrassingen is die Snyder voor ons in petto heeft.



NieuwsFilm

meest populair