'The Irishman'-acteur scoort dé hoofdrol in nieuwe Scorsese film

'The Irishman'-acteur scoort dé hoofdrol in nieuwe Scorsese film

'Killers of the Flower Moon' heeft nu al een 'killer'-cast!

Jesse Plemons kende zijn grote doorbraak in 2006, met de serie Friday Night Lights. Sindsdien wist hij hoge ogen te gooien in films als The Master en Scorsese's The Irishman. De 32-jarige acteur slaat nu weer de handen in elkaar met de beroemde regisseur voor zijn nieuwste film, Killers of the Flower Moon.

Ondanks het feit dat andere grote namen al voor de film getekend hebben, zoals Leonardo DiCaprio en Robert De Niro, gaat de hoofdrol toch naar Plemons. Hij kruipt in de huid van Tom White, een FBI-agent die een reeks moorden op de Osage-indianenstam in het Oklahoma van de jaren twintig onderzoekt.

Oorspronkelijk was deze rol bedoeld voor DiCaprio, maar uiteindelijk leek het Scorsese toch beter dat de acteur een iets kleinere rol op zich zou nemen. Deze zou dan ook beter bij hem passen. Recentelijk tekende ook First Cow-actrice Lily Gladstone voor het project.

Drukke agenda
Plemons heeft het maar druk. De acteur heeft de laatste jaren de rollen voor het oprapen. Hij werd dan ook een van de hoofdrollen aangeboden in de nieuwe film van Jordan Peele (o.a. bekend van Get Out).

Hiervoor moest Plemons echter bedanken, aangezien de opnames overlappen met die van Killers of the Flower Moon. Plemons zal dit jaar maar liefst te zien zijn in vier films, waaronder ook Judas and the Black Messiah.

NieuwsFilm

meest populair