Featured

Zonde! Dit vervolgdeel op 'Terminator Salvation' gaan we dus nooit krijgen

Klinkt toch stukken beter dan wat ze verder tot nu toe hebben geprobeerd?

door Arjen Rooseboom om 11:23 in Featured
Terminator Salvation was bedoeld als startpunt voor een nieuwe trilogie in de Terminator-franchise, maar een mengeling van juridische kwesties en lauwe opbrengst zorgden voor een vroegtijdig einde. En nog steeds vragen veel fans zich af, is dit wel terecht?

Het oorspronkelijke script verloor zijn killer twist-einde en veel effectieve actie tijdens herschrijvingen en hermontage van scènes, dit allemaal op bevel van de studio die (zucht) een PG13-rating voor de film wilden.

Het gekwelde productieproces weerhield maker McG er echter niet van om de geplande sequels te ontwikkelen, maar het mocht niet baten.

En als we dan horen welke richting de boel op was gegaan als men niet had gekozen voor Genisys en Dark Fate, kan je alleen maar meer rouwen.

Oorlog, terugkeer Robert Patrick en Linda Hamilton
Het verhaal van Terminator Salvation 2 zou hebben plaatsgevonden in het huidige Londen wanneer Skynet neerdaalt en complete chaos aanricht.

Hierop reist John Connor (Christian Bale) terug in de tijd om de wereld te waarschuwen voor de aanstaande invasie en alle wereldwijde legers te mobiliseren voor een grootschalige oorlog tussen mens en machine.

Dit in samenwerking met zijn moeder Sarah (Linda Hamilton) met wie hij zowel goede als slechte versies van de cyborgs tegen het lijf loopt. Deze zouden dan allemaal(!) gespeeld worden door Arnold Schwarzenegger.

Tevens zou Robert Patrick opnieuw verschijnen, echter in de rol van menselijke wetenschapper die celreplicatie bestudeert en een mens-robot-hybride blijkt welke de basis vormt voor het eerste T1000-model.

Er zijn maar weinig van deze ideeën in de latere (teleurstellende) delen verwerkt en wie is het met ons eens dat dit veelbelovender klinkt en het dus eigenlijk eeuwig zonde is dat alles nooit ten uitvoer is gebracht?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

'En als we dan horen welke richting de boel op was gegaan als men niet had gekozen voor Genisys en Dark Fate, kan je alleen maar meer rouwen'

Elke richting was beter dan de gekozen richting.

Salvation vind ik veruit het beste deel na 2 en 1.
Had me best cool geleken de synopsis hierboven!

Decepticon

Avatar

Had Schwarzenegger zijn gezicht niet laten inscannen voor Salvation? Om het digitaal op het lichaam van Roland Kickinger te plakken.

Maar bovenstaande synopsis klinkt wel gaaf. Had ik best willen zien.

Daanminator

Avatar

Klinkt bruut, zucht ????

movie1981

Avatar

klinkt zeker goed !!

PureLiquidEvil

Avatar

De Terminator films hadden gewoon moeten stoppen na deel 2, wat denk je daar van?

ShinobiX9X

Avatar

@decepticon. Arny was niet echt in Salvation omdat hij toen nog gouverneur van Californië was. Blijkbaar mogen die niet acteren in films, of andere jobs doen.
Ik vond de laatste 2 niet slecht, maar vond Salvation stukken beter.

Sunspot

Avatar

Geloof er niks van, dit lijkt meer iets voor een eerste deel.

Ze hebben zelf gekozen voor dat matig verhaal, nauwelijks terminators, dom plot.

don lukas

Avatar

Klinkt ook teveel als een herhaling van zetten - ondanks dat het ook als een lekker wegkijk actie spektakel klinkt.
Waarom niet de andere kant op. Verder de toekomst in waarin mensen toch weer overhand hebben en met robots samenwerken. Dan daar een kleine groep rebelse robots die het tegen de gevestigde orde opneemt.
Of nog verder terug de tijd in. Ridders/Romeinen/egypte/dino’s WO1 steampunk. Kon ook.

Jeroenevertp

Avatar

Dit klinkt wel gaaf inderdaad !

Helaas hangen deze film aan elkaar van slechte keuzes.
Ik vind alléén deel 1 en 2 goed. Daarna alléén maar baggerslechte sequels, retcons, en andere excuses om de slechte verhalen in een volgend deel weer "recht te breien", waardoor het geheel nóg slechter werd

NieuwsFilm

meest populair