Na 'Out of the Furnace' en 'Hostiles' nieuwe samenwerking tussen Christian Bale en Scott Cooper

Na 'Out of the Furnace' en 'Hostiles' nieuwe samenwerking tussen Christian Bale en Scott Cooper

Volgens de regisseur is het nu eindelijk het juiste moment om ermee te beginnen!

Christian Bale heeft al meerdere keren samengewerkt met regisseur Scott Cooper. Zo wisten de twee met Out of the Furnace en Hostiles hoge ogen te gooien. Nu slaan ze opnieuw de handen in elkaar voor de thriller The Pale Blue Eye.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louis Bayard. Het verhaal speelt zich af in 1830 en draait rond een reeks moorden in de Amerikaanse militaire academie West Point in New York.

Lange wacht
Cooper, eveneens bekend van films als Crazy Heart en Black Mass, liet weten dat hij de film al ruim tien jaar wil maken, maar hij 'moest' wachten op Bale, de nu de juiste leeftijd heeft om het hoofdpersonage te vertolken: ''Toen ik voor het eerst overwoog om de film te maken, was Christian nog te jong'' begint Cooper.

''Films moeten namelijk op het juiste moment worden gemaakt en nu is het perfecte moment eindelijk aangebroken. The Pale Blue Eye wordt mijn poging tot een grootschalige 'whodunit' over een seriemoordenaar. Ik wil films maken die me uitdagen en ik ben gigantisch blij er eindelijk aan te kunnen beginnen en wel met Christian''.

Rolverdeling
Bale zal een ervaren detective spelen, die de moorden onderzoekt. Hij wordt daarbij geholpen door een jonge soldaat, met een oog voor detail, genaamd Edgar Allen Poe, een fictieve versie van de toekomstige wereldberoemde auteur.

Zo zegt Cooper: ''Edgar Allan Poe bracht het grootste deel van zijn leven in mijn thuisstaat Virginia door en ik groeide op met zijn werk. Hij is de uitvinder van het detectivegenre en beïnvloedt vandaag de dag nog steeds elke horror-, detective- en scifi-auteur''.

NieuwsFilm

meest populair