Fun Fact: 'Rambo III' had bijna deze A-acteur als de hoofdschurk

Fun Fact: 'Rambo III' had bijna deze A-acteur als de hoofdschurk

En die had het personage op zijn minst wat extra dimensie kunnen geven...

Vele Rambo-fans beschouwen Part III (1988) als misschien wel de zwakste in de franchise. Hij bracht weliswaar $200 miljoen dollar op, maar vanwege het opgeblazen budget van $60 miljoen dollar wordt hij nog steeds gezien als een financiële teleurstelling.

Het verhaal bevatte weinig diepgang meer en kwam feitelijk neer op "don't f*ck with Rambo". Ook de schurk was amper memorabel. De vertolking van Marc de Jonge als Kolonel Zaysen was niets anders dan een eendimensionale slechterik. Maar de Fransman kreeg scripttechnisch ook weinig om mee te werken.

Toch had bijna iemand anders de vijand van Sylvester Stallone's oorlogsmachine gespeeld en dat was ongetwijfeld wél in ons geheugen blijven hangen. Onlangs verscheen op E-Bay een brief en een kopie van het script van Mario Kassar.

Marlon Brando
Deze bleken destijds te zijn verstuurd naar... Marlon Brando (The Godfather). Kassar haalde inspiratie uit Brando's vertolking in Apocalypse Now en verwelkomde elke suggestie. Brando, die al sinds 1980 niet meer in een film was verschenen, heeft erover nagedacht en het script teruggestuurd met enkele aantekeningen.

Maar uiteindelijk kwam het dus niet tot een samenwerking. Jammer? Brando kwam overigens een jaar later alsnog uit zijn pensioen om mee te spelen in A Dry White Season waarvoor hij een Oscarnominatie ontving (beste mannelijke bijrol).

NieuwsFilm

meest populair