Featured

Fan van 'Gladiator'? Check dan deze 5 films op Netflix

Het Netflix-algoritme heeft vijf interessante suggesties!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Het Netflix-algoritme heeft soms behoorlijk verrassende filmtips. Vandaag kijken we naar de vijf films die Netflix tips als je houdt van Gladiator.

Robin Hood (2010)
Regie: Ridley Scott | Cast: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt
Een tip omdat: Deze film wordt natuurlijk getipt vanwege de twee grote namen achter de film: Ridley Scott en Russell Crowe, die samen ook Gladiator maakten.
Robin Hood vertelt het dicht bij de historische feiten aanleunende ontstaansverhaal van het titelpersonage, gespeeld door Russell Crowe. Als kind werd hij in de steek gelaten, waarna hij aansluiting vond bij het gewone volk van Nottingham. Omdat Robin nooit iemand heeft kunnen vertrouwen, valt het hem erg moeilijk om verliefd te worden. Dan vindt hij zijn gelijke in Marian (Cate Blanchett), een sterke, onafhankelijke vrouw.

The King (2019)
Regie: David Michôd | Cast: Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton
Een tip omdat: Hoewel The King zich in een ander tijdperk afspeelt, is de thematiek voor een deel overlappend.
The King is het verhaal van King Henry V, die gespeeld wordt door Timothée Chalamet. Hal is prins en erfgenaam van de Engelse troon. Maar hij besloot ooit om zijn rug naar de kroon te keren en onder de mensen te leven. Als zijn tirannieke vader overlijdt, wordt hij tot King Henry V gekroond en moet hij het leven omarmen waaraan hij altijd heeft proberen te ontsnappen. De jonge koning moet zien te overleven in de gevaarlijke paleispolitiek, chaos en oorlog die zijn vader heeft achtergelaten. En ook de emoties uit zijn verleden, vooral zijn band met vriend en mentor John Falstaff (Joel Edgerton), een alcoholistische ridder, is daarin moeilijk.

Outlaw King (2018)
Regie: David Mackenzie | Cast: Florence Pugh, Chris Pine, Aaron Johnson, James Cosmo
Een tip omdat: De strijd tegen een kwaadaardige koning, in plaats van een Romeinse keizer. Allicht is dat waar het algoritme gelijkenissen in ziet?
Outlaw King vertelt het ware verhaal van Robert the Bruce, die van een verslagen heer van adel verandert in een held en crimineel, tijdens de bezetting en onderdrukking van het Middeleeuwse Schotland door koning Edward I van Engeland. Dat doet Robert the Bruce door de wapenen op te pakken tegen de Engelse overheerser, door de Schotse troon en kroon op te eisen en als koning van Schotland een gepassioneerde groep mannen om zich heen weet te verzamelen, om terug te vechten tegen het grote leger van de tirannieke Engelse koning en zijn gewelddadige zoon, de Prins van Whales.

Risen (2016)
Regie: Kevin Reynolds | Cast: Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth, Cliff Curtis
Een tip omdat: Een van de andere zeer duidelijke overeenkomende films. Netflix tips ons Risen duidelijk vanwege het tijdperk waarin de film zich afspeelt.
Een agnostische Romeinse centurion, krijgt van Pontius Pilates de opdracht om de geruchten over een Messias te onderzoeken en het verdwenen lichaam van Jezus van Nazareth op te sporen, om een opstand in Jeruzalem te voorkomen.

300 (2006)
Regie: Zack Snyder | Cast: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, David Wenham
Een tip omdat: Actie! Bloed! De Oudheid! In plaats van de Romeinen, duikt deze Snyder-film in een bijzondere versie van de Griekse Oudheid.
In de Slag bij Thermopylae vochten Koning Leonidas (Gerard Butler) en 300 Spartanen op leven en dood tegen Xerxes en zijn enorme Perzische leger. Het Griekse leger staat voor een onmogelijke uitdaging, maar hun moed en opoffering inspireren heel Griekenland om één front te vormen tegen hun Perzische vijand en voor democratie te strijden.... 300 is gebaseerd op het epische stripboek van Frank Miller.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

conclusie: er zijn maar weinig films die je echt met gladiator kunt vergelijken. In ieder geval qua kwaliteit

NieuwsFilm

meest populair