Featured

Fan van 'Transformers'? Check dan deze vijf films op Netflix

Het Netflix-algoritme heeft tal van suggesties.

door Jim Pedd om 15:02 in Featured
Je zou het bijna niet denken, maar het is inmiddels bijna vijftien jaar geleden dat Transformers in de bioscopen uitkwam. Sindsdien is de franchise heel wat verschillende richtingen op gegaan.

Vandaag kijken we naar vijf films die het Netflix-algoritme ons tips als we zoeken op soortgelijke films als Transformers (2007).

Bumblebee (2018)
Regie: Travis Knight | Cast: Hailee Steinfeld, Dylan O'Brien, Megyn Price, John Cena
Een tip omdat: Als je fan van de franchise bent, dan is dit echt een film voor jou. Niet gemaakt door Michael Bay en wat minder gefocust op de actie dan de Bay-films, maar wel een film met alle klassieke Transformers-elementen.
Bumblebee speelt zich af in 1987 en dus voor alle Transformers-films. Charlie, die net achttien is, vindt de Volkswagen, repareert hem en bouwt zo een band met hem op

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Regie: Michael Bay | Cast: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson
Een tip omdat: Deel twee van de Bay-films, helemaal over the top en nog met Megan Fox in een van de hoofdrollen.
Twee jaar geleden redde de jonge Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de wereld door een verwoestende slag tussen strijdende Transformers, de Decepticons en de Autobots, te voorkomen. Ondanks deze heldendaad is Sam nog steeds een gewone tiener, met alledaagse zorgen over zijn komende studie waarbij hij zijn vriendin Mikaela (Megan Fox) en zijn ouders moet achterlaten. Sam begint net te wennen aan zijn nieuwe leven als student, maar dan belandt hij tegen wil en dank opnieuw in een oorlog tussen de Autobots en de Decepticons. Met behulp van zijn vrienden en commandanten van het veiligheidsbureau NEST probeert hij samen met de Autobots een nieuwe verwoestende confrontatie met de Decepticons te vermijden.

Transformers: Age of Extinction (2014)
Regie: Michael Bay | Cast: Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz
Een tip omdat: Dinobots! Moeten we nog meer zeggen? Het is ook de eerste poging tot een revamp met Mark Wahlberg in de hoofdrol in plaats van Shia LaBeouf.
Jaren na de grote veldslag in Chicago, is de mensheid hersteld. Transformers zijn nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine groep wetenschappers probeert hun eigen Transformers te maken, en gaan daarbij verder dan ze zelf kunnen beheersen. Tegelijk is er Cade Yeager, die een beschadigde Optimus Prime ontdekt, en hem repareert. Dan barst er een nieuwe epische strijd los tussen de Autobots en Decepticons, en ditmaal voegen zich ook de Dinobots bij het gevecht.

Power Rangers (2017)
Regie: Dean Israelite | Cast: Becky G., Elizabeth Banks, Bryan Cranston, Naomi Scott
Een tip omdat: Een Bay-esqe revival van de Power Rangers, vol strakke visuele effecten en grootse gevechten.
Vijf gewone middelbare scholieren moeten iets buitengewoons worden. Ze ontdekken dat hun kleine thuisstadje Angel Grove - en de wereld - op het punt staat vernietigd te worden door een buitenaardse bedreiging. Gekozen door het lot, komen onze helden er al snel achter dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dat te doen, moeten ze hun persoonlijke problemen zien te overkomen en samenwerken als de Power Rangers, voordat het te laat is.

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)
Regie: Jonathan Liebesman | Cast: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Alan Ritchson
Een tip omdat: Michael Bay is een van de producenten van deze film en dat merk je aan alles, van de humor tot de actie. Ben je fan van Michael Bay, dan is dit er dus zeker een om te kijken.
De stad heeft helden nodig. Duisternis omhuld New York City, nu Shredder en zijn Foot Clan een ijzeren grip op alles heeft, van politie tot politici. De toekomst ziet er niet goed uit, totdat vier onwaarschijnlijke helden opstaan en hun lotsbestemming al de Teenage Mutant Ninja Turtles ontdekken: Raphael, Donatello, Leonardo en Michelangelo. Samen met verslaggeefster April O'Neil en haar cameraman Vernon Fenwick moeten zij de stad zien te redden.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

Op Bumblebee na allemaal bar slecht.

Civilian Supreme

Avatar

Mwahh, Bumblebee had een hoop verbeteringen ten opzichte van de Bay films, met name de designs, stemmen maar nog steeds hele vervelende schreeuwende mensen.
En Bumblebee heeft nu wel genoeg aandacht gehad.
De scenes op Cybertron waren perfect.

Rico Blico

Avatar

Bummble bee, leuk maar echt goed vond ik hem persoonlijk niet. Wel fleum om te mogen zien hoe hij zijn spraakvermogen is kwijt geraakt. De andere Transformers heb ik echt van genoten!! Heerlijk gewoon!

NieuwsFilm

meest populair