Michael B. Jordan (Creed) verprutste auditie voor 'Star Wars'-hoofdrol

Michael B. Jordan (Creed) verprutste auditie voor 'Star Wars'-hoofdrol

De acteur had interesse in de rol van Finn.

Nog niet zo heel lang geleden liet Tom Holland, voornamelijk bekend als Spider-Man in het MCU, weten een auditie gedaan te hebben voor J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens. Hij verprutste het echter en liep de rol mis. Nu verteld niemand minder dan Michael B. Jordan een soortgelijk verhaal.

De acteur scoort de laatste jaren veel rollen in Hollywood. Zo was hij te zien in blockbusters als Creed en Black Panther, maar ook in kleinere, sterk onthaalde films als Fruitvale Station en Just Mercy. Toch was hij niet 'goed genoeg' voor Star Wars.

Uitleg
De 34-jarige Jordan stelde zich net als Holland kandidaat voor de rol van Finn, die uiteindelijk naar John Boyega ging. Jordan kijkt er niet vreemd van op dat hij het niet werd, aangezien het in zijn ogen zijn slechtste auditie ooit was.

Zo zegt hij: ''Het is niet echt een excuus, maar volgens mij lag het aan het feit dat ik niets van de auditiescènes begreep. Die zijn bij grote projecten als Star Wars namelijk altijd supervaag en geheim. Ik kon me er niet in vinden en dus heb ik mijn auditie volledig verknald''.

Mocht je het Tom Holland Star Wars-artikel gemist hebben, dat is hier terug te lezen.

NieuwsFilm

meest populair