Algemeen

'The Card Counter' met Oscar Isaac weer ietsje dichterbij

In Amerika over enkele maanden te zien.

door Wouter Drummen om 17:43 in Algemeen
Oscar Isaac is in de ene na de andere grote film te zien. De acteur is net goed en wel klaar met de laatste Star Wars-trilogie, maar heeft al weer de nodige projecten op zijn agenda staan. Denk bijvoorbeeld maar aan Dune, de gameverfilming Metal Gear Solid en de Marvel-televisieserie Moon Knight. Zijn eerstvolgende project is echter The Card Counter.

Heel erg veel hebben we nog niet gehoord over de film van regisseur Paul Schrader, o.a. bekend van de sterk onthaalde First Reformed en als schrijver van bijvoorbeeld Taxi Driver en Raging Bull. Nu krijgen we wel weer wat nieuws over het project te horen.

Wat te verwachten
De film kende, net zoals de nodige andere projecten, vertraging i.v.m. de coronacrisis. Toen de opnames er bijna opzaten, bleek een castlid besmet te zijn met COVID-19. Even werd gedacht dat de opnames een tijd stilgelegd zouden worden, maar dit viel gelukkig wel mee. The Card Counter zal namelijk in Amerika in september te zien zijn.

Helaas is het nog niet bekend wanneer de film in Nederland zal draaien. Hopelijk zal het niet veel verschillen met de Amerikaanse releasedate. In Portugal komt de film heel wat later uit, namelijk begin februari 2022.

Wraak
Het verhaal draait om gokker en voormalig soldaat William Tell (Isaac). Hij neemt de rebelse Cirk (gespeeld door Tye Sheridan) onder zijn hoede en probeert hem de kunst van het pokeren bij te brengen. Maar het blijkt onmogelijk om Cirk op het juiste pad te houden. Deze wil koste wat kost wraak nemen op een militaire kolonel (Willem Dafoe), toevallig ook een vijand van Tell.

Tell en Cirk krijgen ondersteuning van de mysterieuze 'gokfinancier' La Linda (Tiffany Haddish). Hun uiteindelijke doel is om een wereldkampioenschap pokeren te winnen, maar geheel vlekkeloos verloopt het niet. Langzaam maar zeker wordt Tell in de duisternis van zijn verleden gezogen...

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair