Wist je dat: 'Final Destination' (2000) ooit bedoeld was als aflevering van 'The X-Files'?

Wist je dat: 'Final Destination' (2000) ooit bedoeld was als aflevering van 'The X-Files'?

Een verkorte versie van hetzelfde uitgangspunt...

Het zal je maar gebeuren, een oorspronkelijk bedoeld script voor een aflevering van de populaire scifi-serie The X-Files door schrijver Jeffrey Reddick eindigde uiteindelijk als bioscoopfilm.

In de nooit gemaakte episode Flight 180 zit de broer van Gillian Andersons Scully, Charles, in een vliegtuig dat op het punt staat om op te stijgen als hij een visioen heeft over het neerstorten van het vliegtuig. Charles waarschuwt de bemanning, maar wordt niet serieus genomen. Hij wordt van de vlucht geëscorteerd, hoewel verschillende passagiers zijn waarschuwingen in acht nemen en ook uitstappen.

Zijn voorgevoel komt uit als het vliegtuig neerstort, en enkele maanden later sterven de mensen die met hem het vliegtuig verlieten alsnog onder mysterieuze omstandigheden. Al snel moeten FBI-agenten Scully en haar partner Mulder (David Duchovny) in een race tegen de klok uitvinden wie de overlevenden vermoord en hen proberen te beschermen.

Er gaat een lampje branden
Klinkt bekend zeker? Dit thema (het bedriegen van 'de dood') is namelijk in grote lijnen hetzelfde verhaal als Final Destination (2000). Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. In de film is 'de dood' een abstract concept die zich manifesteert als bizarre ongelukken.

In Flight 180 nam deze een fysieke vorm aan door het lichaam van een sherrif over te nemen die vervolgens alle overlevenden vermoord.

Reddick schreef het verhaal in de hoop hiermee een baan te krijgen achter de schermen bij de serie. Hij kreeg geen antwoord, maar trok wel de aandacht van de producers bij New Line Cinema die hem ervan wisten te overtuigen het idee uit te werken tot complete speelfilm.

De rest is geschiedenis, namelijk 4 vervolgen en een reboot in de maak.

NieuwsFilm

meest populair